Eric (links) en Andy Ramerman met hun Carbage Run auto. Foto: Bram Wassink
Eric (links) en Andy Ramerman met hun Carbage Run auto. Foto: Bram Wassink

Vader en zoon met Carbage Run naar Litouwen

Algemeen

LICHTENVOORDE – Vader Eric en zoon Andy Ramerman gaan als 'Team 2446 En Doorrr' met een opgepimpte auto meedoen met de Carbage Run Zomereditie.

Door Karin Stronks

Met de negende editie van de Carbage Run doen maar liefst 550 teams mee met auto's die niet meer dan 500,- euro hebben gekost en die ouder zijn dan of gebouwd zijn in het jaar 1999. Grote mistlampen, oranje zwaailampen, knaloranje en felgroen geverfde velgen en sponsorlogo's sieren de oorspronkelijk donkerblauwe stationwagen. Voor Andy en Eric is het een primeur, zij doen voor het eerst mee.

Andy glimlacht: "Dingen plannen? Nee joh, we laten het gewoon op ons af komen! Natuurlijk bereiden we ons goed voor, de auto moet technisch perfect in orde zijn, ook wat betreft de veiligheid hebben we de zaakjes goed geregeld. Verder zien we het allemaal wel!" De start van de Carbage Run Zomereditie is in Meppen, Duitsland, de eerste dag voert het bonte gezelschap naar Oberlausitzer Heide in voormalig Oost-Duitsland. "We vertrekken op maandag 3 juli, de zondag daarvoor melden we ons in Meppen voor de keuring van de auto. Op vrijdag 7 juli komen de equipes aan in eindpunt Vilnius in Litouwen, daar is de prijsuitreiking", vertelt Eric Ramerman.

Eric en Andy zijn gek op auto's, ze zijn allebei vrachtwagenchauffeur geweest, Eric is dat nog steeds. "We hebben er vaak aan gedacht om eens mee te doen, het kwam er steeds niet van. Dit najaar kwam weer de oproep langs op Facebook en na even overleg hebben we ons ingeschreven. Er mogen 550 equipes meedoen, het aantal aanmeldingen ligt meestal veel hoger. Wij werden niet meteen ingeloot", legt Eric uit. Andy vervolgt: "Het inschrijven gaat niet van 'wie het eerst komt doet mee' maar als de inschrijving is gesloten wordt er geloot. Vijfhonderd teams mogen direct meedoen, de overige kunnen op een kwalificatie dag proberen om een startbewijs te bemachtigen."

Op de kwalificatiedag deden 200 equipes mee voor vijftig plaatsen. Andy: "Er moesten diverse proeven worden gedaan zoals motorgeluiden raden, een jeep wegtrekken en in een Formule 1 simulator racen. Wij werden 23ste van de tweehonderd, deelname afgedwongen!" Het tweetal moest op zoek naar een geschikte auto en ze hebben potentiële sponsoren benaderd. Dat is gelukt. "HSF logistics is onze hoofdsponsor, daarnaast krijgen we steun van Cars & Parts, Brezan automaterialen en autoservice Venderbosch, zij helpen met een bedrag of met onderdelen. De auto hebben we in Ruurlo op de kop getikt. Het is een pittige diesel geworden die overigens al 415 752 kilometer op de klok heeft staan! Onderweg gaan we een blog bijhouden voor Facebook over onze ervaringen en ludieke opdrachten want ook daar doen we aan mee", aldus een enthousiaste Andy.

De eerste opdracht hebben Eric en Andy al achter de rug, ze moesten onderweg naar de kwalificatiedag een blikje Pools bier van het merk Züber meebrengen wat ook nog een temperatuur van tussen de 5,5 en 6,5° moest hebben. Andy grijnst: "We hebben in een Poolse winkel een blik op de kop getikt maar het bier was lauw… Overigens wist de dame achter de kassa al precies wat we zochten! Het was op die dag erg koud dus we zijn gaan rondrijden met het blikje in een plastic tasje buiten het raam. Volgens de temperatuurmeter in Meppen was het uiteindelijk 6,8°… Heel dichtbij dus!"

Eric en Andy kijken naar de Carbage Run uit, ze hebben er zin in. Eric glimlacht: "Hoe we het met elkaar uithouden in die week? Nou daar ben ik niet zo bang voor. Als we met auto's of aanverwante zaken bezig zijn kunnen we het prima met elkaar vinden!" De rally voert de deelnemers dwars door Duitsland, Polen en Litouwen naar Letland en Estland, daarna weer naar het zuiden waar de equipes finishen in Litouwen. Na de prijsuitreiking gaat ieder zijns weegs, sommigen gaan op vakantie. "Wij kachelen rustig op huis aan met een hopelijk mooie ervaring achter de rug", aldus Eric.


Facebook: carbagerun team 2446 en doorrr

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant