ADVERTORIAL

Farm & Country Fair: de Rode én de Crème straat

IJZERLO – Wekelijks stellen we een van de straten op de Farm & Country Fair (23, 24 en 25 juni, IJzerlo) voor. Deze week vertelt organisator Joke Ruesink zelfs over twee straten: de Rode straat en de Crème straat.

De Rode straat
De Rode straat is de straat van de kunst. Er is zowel glaskunst te zien als schilderkunst en ook de kunst van het Raku stoken. "Raku stoken is een specifiek keramisch bakproces dat zowel vuur als rook gebruikt om unieke patronen en ontwerpen in het aardewerk te maken. Het levert heel bijzondere eindproducten op, zeer de moeite waard om te bekijken", vertelt Joke enthousiast.

Minipaardjes
Even enthousiast is Joke over de keuring van miniatuurpaardjes. "Het zijn beslist geen pony's", benadrukt Joke. "De keuring vindt plaats in een ring, waardoor het publiek de paardjes goed kan bekijken. Vooral in de VS is het fokken van minipaardjes geliefd. De juryleden komen ook grotendeels uit de VS. Er wordt natuurlijk ook van alles over de dieren verteld. Voor de eigenaren van de dieren, die uit heel Europa komen, staat er best wat op het spel, want de winnaar van deze internationale keuring mag naar de wereldkeuring in de Verenigde Staten."

De Crème straat
De Crème straat is een zeer gevarieerde, hoewel er ook paarden zijn te vinden, maar dan grotere. "En in deze straat bevindt zich de grote ring, hier vinden doorlopend gevarieerde shows plaats. Gedeeltelijk rondom de ring is het paardendorp te vinden, met paddocks waar je de paarden kunt bewonderen. In de tenten bij de paddocks wordt informatie over de paardenrassen gegeven", vertelt Joke.

Catering
Ook is er rond de grote ring ruimte voor catering. "Van allerlei soorten eten is er verkrijgbaar, van een patatje mèt, een visje bij de viskraam, of à la carte eten in het pop up-restaurant. En terwijl je lekker iets eet en drinkt, is er van alles te zien in de grote ring", aldus Joke.
Naast alle natuurlijke paardenkrachten zijn er ook andere pk's te bewonderen. Joke: "Er worden antieke auto's geshowd, gebouwd voor 1940 en allemaal auto's met een verhaal. Er is een machineshow, een roofvogelshow en of dat nog niet genoeg variëteit is, geeft gymvereniging De Hazenkamp uit Nijmegen een show om 'u' tegen te zeggen. Kortom: je kijkt je ogen uit!"


www.countryfair.nl
IJzerlo, gemeente Aalten
Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni van 10-21 uur
Zondag 25 juni van 10-18 uur

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden