ADVERTORIAL

Farm & Country Fair: de Paarse straat

IJZERLO – Wekelijks stelt organisator Joke Ruesink onderdelen van de Farm & Country Fair voor. Deze week vertelt ze over de Paarse straat.

De Paarse straat op de Fair is volgens Joke erg gevarieerd. "Er is bijzondere kleding te zien, bijvoorbeeld in prachtige Schotse ruiten. Maar ook tassen die zijn gemaakt van postzakken", vertelt ze. Er zijn stands met tuingereedschap en er is allerlei informatie te vinden over tuinkassen, van klein tot groot. "En tuinhaarden, in allerlei soorten, modellen en maten." In de Paarse straat is ook een schat aan informatie te vinden over zonnepanelen. En er zijn veel stands op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid, gezondheid en welzijn.
Voor de kinderen is de stand van Tractor Ted aantrekkelijk. "Tractor Ted komt uit Engeland. In de boekjes en dvd's over Tractor Ted wordt – op een voor kinderen heel aansprekende manier - over het leven en werken op de boerderij verteld. Er is een springkussen en natuurlijk zijn de boekjes en andere Tractor Ted-producten er ook te vinden", vertelt Joke Ruesink.
In de Paarse straat is ook een succesnummer van de Farm & Country Fair te vinden. "In houtgestookte ovens wordt op traditionele wijze brood gebakken. Prachtig om te zien, én lekker", weet Joke. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te zien in de Paarse straat. Eentje daarvan noemt Joke nog: "Er is een standhouder met allerlei bijzondere handgemaakte zeepjes. Leuk om de demo zeep maken te zien!"
De Paarse straat geeft ook toegang tot het Follybos. "In dat bos vind je gekke gebouwen en objecten. Niet voor niets is de betekenis van het woord folly, afkomstig uit de Engelse taal: een bouwwerk dat met opzet nutteloos en bizar is. Wat te denken van een theepot om in te dansen?", lacht Joke. "Verder zijn er een gangenstelsel, een octopus en een spookhuis. En heel veel bijzondere planten zijn er ook te zien. Het is een heel verrassend bos, met name voor volwassenen. Kinderen mogen ook wel het Follybos in, maar alleen onder begeleiding. Er is zelfs een deel dat echt alleen geschikt is voor volwassenen, zeg maar voor achttien jaar en ouder."
Kortom: ook in de Paarse straat is van alles te zien en te beleven voor de bezoekers van de Farm & Country Fair.


www.countryfair.nl
IJzerlo, 23 – 24 – 25 juni
Vrijdag, zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur
Zondag van 10.00 tot 18.00 uur

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden