In het wit gestoken tennissers krijgen instructies. Foto: Karin Stronks
In het wit gestoken tennissers krijgen instructies. Foto: Karin Stronks

Classic Tennis bij 60 jarige LTC De Kei

Algemeen

'Dresscode classic white'

Door Karin Stronks

LICHTENVOORDE – Het 60-jarig bestaan van de Lichtenvoordse Tennisclub (LTC) De Kei werd gevierd met een mooi programma voor de leden. Zondag 18 juni stond in het teken van Classic Tennis, waarbij de dresscode 'classic white', klassiek wit, werd gehanteerd.

Tijdens het jubileumweekend kwam de jeugd op zaterdag 17 juni volop aan hun trekken, 's avonds was het feest bij LTC De Kei voor volwassen leden. Het jubileum werd afgesloten met de Classic Tennis clinic.

Vijftig deelnemers gaven zich op voor de Classic Tennis clinic die werd geleid door de tennisliefhebbers Edwin Elzinga en Pieter Nierop Groot. De jongste sporter was nog geen twintig, de oudste deelnemers waren 80+. Gekleed in klassiek wit werden diverse spelvormen afgewerkt, er werd gespeeld met ouderwetse houten rackets en witte ballen. De vangnetten van het 'Centre Court' van LTC De Kei waren aangekleed met prachtige doeken en banners met afbeeldingen van tennishelden van weleer zoals Betty Stöve en Tom Okker.

"Dat tennis een sport is voor jong en oud zien we hier vandaag! De leeftijd van de deelnemers aan de Classic Tennis clinic varieert van nog geen twintig tot ruim tachtig jaar. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. We zijn blij met twee 90-plussers, die tien jaar geleden nog meededen met de clinic, zij beleven vandaag ons jubileum mee", vertelt Michel Otten, voorzitter van LTC De Kei.

Edwin Elzinga en Pieter Nierop Groot verzorgden met veel enthousiasme en positiviteit de Classic Tennis clinic. De deelnemers, toeschouwers en begeleiders beleefden veel plezier aan de clinic, die plaatsvond onder tropische weersomstandigheden. Tennistijden van weleer werden op ludieke wijze beleefd. LTC De Kei kan terugkijken op een zonnig, plezierig en sportief 60-jarig jubileum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant