Mevrouw Lankveld en wethouder Jos Hoenderboom op de nieuwe duofiets. foto: Kyra Broshuis
Mevrouw Lankveld en wethouder Jos Hoenderboom op de nieuwe duofiets. foto: Kyra Broshuis

Mobiliteitspool Zieuwent geopend

ZIEUWENT- Met de komst van een duofiets en een rolstoel is de mobiliteitspool in Zieuwent officieel geopend. De gemeente Oost Gelre heeft de rolstoel en de duofiets beschikbaar gesteld om uit te lenen aan inwoners die een beperking hebben bij het lopen. Zo kunnen zij toch een dagje gaan winkelen, een fietstochtje maken of bij iemand op bezoek.

Door Kyra Broshuis

Wethouder Jos Hoenderboom, die WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in zijn portefeuille heeft, zegt dat de mobiliteitspool precies past bij die maatschappelijke ondersteuning. "De gemeente Oost Gelre wil graag hulp bieden aan mensen die dag nodig hebben zodat zij ook mee kunnen doen in de maatschappij. De kernwaarden ontmoeten, bewegen en meedoen zijn hierbij erg belangrijk. We hebben op verschillende plaatsen in onze gemeente dit soort initiatieven. Ook Lichtenvoorde heeft al een rolstoelpool en wel bij Woonzorgcentrum Careaz Antoniushove. Daar staan vijf rolstoelen die mensen die slecht ter been zijn kunnen lenen. Dit geldt inmiddels ook voor Lievelde, waar een uitleenrolstoel staat in het Bernard Vos Clubhuus. Deze kan via de KBOPZ (samenwerking tussen de KBO, St. Paulusparochie Locatie Lievelde en de Zonnebloem Lievelde) worden gereserveerd. Mooi dat het hier in Zieuwent zo voortvarend is opgepakt door Karin klein Goldewijk en Angela Bokkers. Er is ook al een pool van vrijwilligers opgezet waarbij ook de Zonnebloem en Zieuwents Belang geholpen hebben."

De duofiets heeft onderdak gekregen bij Paul Knippenborg die ook het onderhoud aan de fiets gaat doen. De fiets, met twee zitplaatsen naast elkaar, is volledig afgestemd op mensen met een beperking. Zo kan het zitje gedraaid worden zodat men makkelijk plaats kan nemen. In Zieuwent zijn zo'n acht vrijwilligers beschikbaar die mee kunnen op de fiets. Vrijwilliger Jan Nijenhuis probeert de fiets uit: "Prima fiets. Het is even wennen met die trapondersteuning maar dat is voor de meerijders ideaal. Het instappen gaat heel makkelijk."

Het is vervolgens de eer aan mevrouw Lankveld om samen met wethouder Hoenderboom een rondje te fietsen over de kermis. "Prachtig dat het allemaal zo snel geregeld is", zegt Hoenderboom. "Dat is typisch Zieuwent, ons kent ons en alles komt in orde."

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>