G-kracht van Litac. Foto: PR
G-kracht van Litac. Foto: PR

G-kracht Litac in de medailles

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag 17 juni gingen ze al heel vroeg in de morgen op weg, een busje vol met fanatieke sporters en begeleiders. Op naar Groningen waar de Regionale Special Olympics werden georganiseerd. En niet zonder succes. Litac viel in de medailles.

Litac was daar met vier tafeltennissers vertegenwoordigd die hiervoor al vele avonden flink hadden getraind. En dat was zeer zeker te merken aan de resultaten van de debutanten Jeroen, Luuk en Marijke. Zij vielen alle drie in de prijzen waarbij Jeroen zelfs de 1e prijs in de wacht wist te slepen. Luuk deed het net zo goed door evenveel partijen te winnen als Jeroen maar had gemiddeld net niet genoeg games gewonnen. De tweede prijs werd dus zijn deel maar hier was Luuk, zoals hij zelf aangaf, ook superblij mee, omdat hij als debutant zeker niet op een medaille had gerekend.

Marijke mocht het in haar eerste toernooi in een hogere klasse proberen en deed het ook voortreffelijk. Ze had blijkbaar geen last van plankenkoorts en wist drie partijen te winnen. Genoeg om een - ook nooit verwachte - bronzen medaille uit het vuur te slepen. Mark als ervaren rot kon dit keer helaas niet bijdragen aan deze medaille-oogst. Doordat hij in de hoogste klasse was ingedeeld werd dit hem ook wel heel moeilijk gemaakt. Toen de kruitdampen waren opgetrokken werd een zeer verdienstelijke vierde plaats zijn deel.

Al met al was dit evenement vooral voor de debutanten een unieke ervaring waaruit enorm veel inspiratie werd geput. Na deze toch wel vermoeiende dag ging het hele kwartet goed gemutst weer richting de Achterhoek, waarbij ze onderweg niet vergaten om deze prestaties te vieren bij een plaatselijke snackbar.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>