Enkele eden van de Lionsclub bij het nieuwe bankje. Rechtsboven Lionspresident Dennis Rondeel.
Enkele eden van de Lionsclub bij het nieuwe bankje. Rechtsboven Lionspresident Dennis Rondeel.

Lionsclub Groenlo-Slingelanden biedt parkbankje aan

GROENLO - De landelijke Lionsclub bestaat dit jaar 100 jaar en op 11 april 1992 werd de tak Groenlo-Slingelanden opgericht. Deze club, die nu dus 25 jaar bestaat, is actief in Groenlo, Lichtenvoorde, Eibergen en de kleine kernen. In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden aan de lokale gemeenschap en daarnaast, via de overkoepelende organisatie Lionsclubs Internationaal, ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.

Door Kyra Broshuis

Lionspresident Dennis Rondeel van Groenlo-Slingelanden vertelt over de activiteiten van de plaatselijke club: "Wij hebben één keer in de twee weken een bijeenkomst en ondersteunen kleine en grotere projecten. We willen graag wat doen voor de gemeenschap. Om ons 25-jarig bestaan te vieren, hebben we besloten de Groenlose bevolking een bankje aan te bieden. Het bankje is geplaatst in het vernieuwde park aan het Laantje van Lasonder." Maar de club doet meer, zo legt Rondeel uit. "We hebben een eigen project in Burkina Faso, Afrika. We zorgen ervoor dat er regelmatig de broodnodige medicijnen naartoe gaan en we hebben al twee keer een speciale waterinstallatie gedoneerd. Deze worden door de plaatselijke stamhoofden beheert en zorgen er onder andere voor dat de babysterfte afneemt." De club zamelt geld in voor dergelijke acties via allerlei activiteiten zoals het concert van Normaal op het voormalig Grolsch-terrein in Groenlo, de Mattheus Passion in de Oude Calixtuskerk en de Eagles-Beatles-tribute bij De Bron.

Ziekte van Huntington
"Ook houden we ons bezig met het inzamelen van geld voor de bestrijding van de ziekte van Huntington waar onder andere de bekende Lars Krabbenborg uit Zieuwent aan lijdt. Als je hoort wat die ziekte precies inhoudt, het is echt afschuwelijk." Huntington is een erfelijke en dodelijke hersenziekte met de symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Er is (nog) geen genezing mogelijk. Rondeel en de zijnen kiezen er dan ook voor dat de opbrengst van de jaarlijkse haringparty dit jaar ten goede komt aan onderzoek naar de bestrijding van de Ziekte van Huntington.

Haringparty
De Haringparty is een netwerkbijeenkomst waarbij ook de veiling van een vaatje Hollandse nieuwe op het menu staat. Daarnaast worden er een ballonvaart, een barbecue-arrangement, verschillende waardecheques en nog veel meer interessante items geveild." De party, die aanstaande vrijdag wordt gehouden, vindt plaats bij Hof van Eckbergen in Eibergen. De aanvang is om 16.00 uur en het duurt tot 20.00 uur. Kaarten voor deze compleet verzorgde middag/avond kosten 45 euro en kunnen besteld worden bij Steentjes Makelaars in Groenlo of via www.lionsharingparty.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>