ADVERTORIAL

Farm & Country Fair: de Bruine straat

IJZERLO – In de afgelopen weken stelden we telkens een deel van de Farm & Country Fair voor. Deze week de laatste straat in die rij: de Bruine straat.

De Bruine straat biedt – net als de hele fair – een grote diversiteit aan interessante stands. "De Bruine straat eindigt bij de antieke auto's. Al jaren komt een groep liefhebbers van antieke auto's met hun 'troetelkindjes' naar de Fair. Prachtige exemplaren, allemaal tip-top gerestaureerd en onderhouden, en allemaal auto's met een verhaal, dat de eigenaren graag vertellen", vertelt Joke Ruesink. Er is elke dag een show in de ring, waarbij de bijzonderheden van de auto's uit de doeken worden gedaan.
Om een paar stands in deze straat te noemen: bedrijfskleding is er te zien, en een timmerbedrijf dat allerlei soorten hokken maakt. Plan Nederland is er met een stand om te vertellen over de manier waarop de stichting kinderen in de derde wereld helpt om zichzelf te leren helpen, bijvoorbeeld door te zorgen voor waterputten, zodat kinderen geen uren kwijt zijn om water te halen, maar naar school kunnen. "En dan is er de stand van werkgroep Evangelisatie uit Dinxperlo. Al jaren komen ze naar de Fair om op hun warme wijze te vertellen over hun werk", zegt Joke, die ook blij is met de grote stand van de WildBeheerEenheid. "Ze brengen allerlei geprepareerde dieren mee, om aan de hand daarvan te vertellen over de dieren die in de natuur leven, en over wat zij doen om het evenwicht in die natuur te bewaren. Ik denk dat maar weinigen weten hoe belangrijk de WBE is voor de gevarieerde natuur", aldus Joke.
Ook altijd aanwezig op de Fair, en nu dus in de Bruine Straat, is de stand van de dierenartsen. "Die zijn belangrijk voor de Fair, want alle dieren die hier komen, worden door hen gezien en gecontroleerd. En net zoals we voor mensen de EHBO'ers inzetten, zijn zij paraat om te helpen als een dier onverhoopt ziek mocht worden. Daarnaast kunnen ze van alles vertellen over dieren, hun kwaaltjes en over goede verzorging."
Enthousiast is Joke over de komst van Henk Krajenbrink, klompenmaker. "We hebben speciaal voor hem een houten 'hut' gebouwd, waarin hij zijn vak demonstreert. Hij werkt nog met prachtige oude machines, die hij een paar keer per dag laat draaien op de Fair, en dan geeft hij er uitleg bij. Henk maakt allerlei soorten klompen, tot aan klomp-pantoffels toe. Heel bijzonder!"
Kortom, veel te zien en te beleven in deze Bruine straat en in de negen andere straten op de Farm & Country Fair. Het programma, met informatie over shows, demonstraties en optredens, is te vinden op de website.


www.countryfair.nl
23 – 24 – 25 juni, IJzerlo
Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur
Zondag van 10.00 tot 18.00 uur

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden