Combo, zangeressen en het orkest repeteren. Foto: Karin Stronks
Combo, zangeressen en het orkest repeteren. Foto: Karin Stronks

Spectaculair concert op het dorpsplein

ZIEUWENT – Het is bloedheet op de repetitieavond voor het concert Summer Sounds van de Harmonie Zieuwent-Mariënvelde. Op het terras van het parochiehuis in Zieuwent zitten de vijftig muzikanten iets te drinken. Binnen staan ruim vijftig stoelen klaar, standaards met bladmuziek en instrumenten. Er staan microfoons en er is een plek ingeruimd voor de band. De muzikanten van Harmonie Zieuwent-Mariënvelde, het combo en de zangeressen lopen na de pauze het parochiehuis binnen, nemen hun plaatsen in en pakken de instrumenten op. Een tintelende spanning wordt voelbaar als de eerste tonen klinken.

Door Karin Stronks

Even later wordt onder leiding van dirigent Bart Klerken een nummer van Metallica gespeeld. Het klinkt fantastisch, vol, dan weer uitbundig, dan weer ingetogen. Even later klinkt 'Mother Earth' van Within Temptation, met driestemmige zang, op indrukwekkende wijze uitgevoerd. De orkestleider grijpt af en toe in als hij een oneffenheid hoort. Na zijn uitleg en aanwijzingen zetten de Harmonie, de drie zangeressen en het vijfkoppige combo weer in.

Heidi Rouwhorst, zangeres, legt uit: "Ja, we zijn aan het repeteren voor een grote productie! Harmonie Zieuwent-Mariënvelde presenteert op zaterdag 1 juli Summer Sounds, een muzikaal spektakel, op het dorpsplein in Zieuwent. We zitten tijdens het concert voor de kerk, een prachtige locatie, de muziek wordt omlijst door een wervelende lichtshow en professioneel geluid. Het wordt een open concert, er is een dansvloer, het publiek kan rustig tussendoor een drankje halen, een dansje maken of gewoon zitten genieten van dance-, rock- pop- en metal muziek!"

Ruim een jaar geleden is de vijfkoppige concertcommissie van Harmonie Zieuwent-Mariënvelde begonnen met brainstormen over het organiseren van een grote productie. Lotte Pierik geeft aan: "We verzorgen elk jaar meerdere concerten maar het laatste grote concert hebben we in 2009 gegeven. We vonden het tijd worden om dit jaar weer groots uit te pakken. Een combo, zang, een bijzondere locatie en een interactieve uitvoering met voor een breed publiek toegankelijke muziek, daar wilden we iets mee gaan doen. Langzamerhand ontstond het idee voor Summer Sounds en het plan om buiten, op ons mooie, bekroonde dorpsplein, het concert te verzorgen!"

Het repertoire werd uitgezocht en de repetities begonnen. De laatste weken zijn het combo, bestaande uit Elles Wopereis, Kees Roelofsen, Carlo van de Putte, Sandra Jansen en Tom Holkenborg, en zanger Arjan de Bree ook van de partij op de oefenavonden. Lotte: "Licht en geluid wordt verzorgd door Frontline Audio & Vision. Eén van de medewerkers van Frontline, Jannes Hummelink, kan noten lezen en hij kent de stukken die we gaan spelen. Dat is handig want hij weet precies wanneer er wat nodig is wat betreft de lichtshow. Naast professionals mogen we rekenen op de hulp van veel vrijwilligers die allerlei hand- en spandiensten verrichten."

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Mariënvelde, naar het BMV gebouw. "Als het regent kan het buiten niet doorgaan, hoe jammer het ook is. BMV is natuurlijk fijn om achter de hand te hebben maar we blijven graag buiten, omdat we al veel moesten regelen, overleg met de gemeente en bedrijven bijvoorbeeld. Ook laten we een speciale tent komen die tegen de kerk aan wordt opgezet. We zullen het zien en hopen op mooi weer!" Summer Sounds begint op zaterdag 1 juli om 20.00 uur, de entree bedraagt 10,- euro per persoon. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Spar en Het Witte Paard in Zieuwent en café Wieggers in Mariënvelde. "Ook aan de kassa zijn kaartjes te koop voor een tientje", vertelt Heidi.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden