Jonge wandelaars krijgen snoep en bloemen. Foto: Karin Stronks
Jonge wandelaars krijgen snoep en bloemen. Foto: Karin Stronks

Avondvierdaagse en marathon, heet en nat

LICHTENVOORDE - De avondvierdaagse is weer gelopen. De wandelaars van de vier avonden kregen op woensdag en donderdag veel hitte te verduren, de organisatie stelde extra water beschikbaar. Bij de controlepunten konden deelnemers het benodigde uitgezwete vocht aanvullen. De intocht op zaterdag en de halve en hele marathon van zondag werden gelopen onder totaal andere omstandigheden.

Door Karin Stronks

Bij de intocht op zaterdag waren de weersomstandigheden totaal anders. Na de verzengende hitte was het op zaterdag bewolkt, af en toe een miezerig regentje, ideale wandelomstandigheden voor een flinke wandeling. De jongste groepen zongen het hoogste lied, aan niets was te merken dat ze moesten afzien op de bloedhete woensdag en donderdag. De wandelaars werden op zaterdag ingehaald door familie en vrienden met een welverdiende beloning, een enorme mensenmassa stond de deelnemers van de avondvierdaagse op te wachten met bloemen en snoepgoed.

De afsluitende halve en hele marathon van de Avondvierdaagse waren ondanks het weer succesvol. Ruim 700 wandelaars hebben deze editie gelopen. Bijna 400 wandelaars zijn op zondagmorgen om 5.00 uur weggeschoten door de voorzitter van de organisatie. Om 8.30 uur volgden ruim 300 wandelaars voor de halve marathon. Het bleek, mede door de regen, een zware tocht. Er waren lopers die onderweg bij een van de pauzeplekken de volledig doorweekte kleding hebben gewisseld voor droge. Bikkels waren het op alle afstanden. Bijzonder waren ook de jonge deelnemers. Lagere schooljeugd die met vrienden 21 kilometer tot een goed einde brachten, een fantastische prestatie. Vrijwilligers hebben onderweg geprobeerd de stemming er in te houden met de verzorging door gesponsorde kaas, komkommer, appels, kruidkoek, tomaat en sportdrank.

3 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>