Drie kunstenaars exposeren in Galerie Lodiek

LICHTENVOORDE - In galerie Lodiek is van zondag 13 augustus tot en met zondag 17 september een expositie te zien. De drie kunstenaars stellen zich hieronder voor.

Kunst zonder beperking
Op zondag 13 augustus opent Galerie Lodiek haar deuren voor de opening van een nieuwe expositie. Deze expositie duurt tot en met zondag 17 september, met uitzondering van zondag 10 september in verband met de Kermis. De galerie is gevestigd in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. De toegang is gratis en de openingstijden zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De Galerie is uitsluitend op zondag geopend.

Fabian Engelbarts
"Hallo, mijn naam is Fabian. Ik ben 31 jaar. In mijn jeugd heb ik veel gekleurd en getekend. Ik ben circa 8 jaar aan het schilderen. Ik heb al diverse werken in openbare ruimtes tentoongesteld. Ik vind met veel kleuren schilderen het leukst."

Anny Wijkamp
"Schilderen", zei ik tegen mijn vriendin, "dat kan ik niet, ik kan nog geen 'menneken' tekenen. Hoe moet dat dan wel niet als ik een portret of bloemen moet schilderen, dat word niet wat. Ik gaf toendertijd les in bloemschikken en mijn vriendin zei toen tegen mij: 'Dat kun jij wel leren.' Eerst ben ik toen met pottenbakken begonnen en dat lukte goed. Dus heb ik me toch gewaagd aan het schilderen. Eerst in acryl en nu schilder ik veel in olieverf. Mijn neef Fabian heeft me overgehaald om samen met hem enkele schilderijen te exposeren in Den Diek."

Esther Krabbenborg
Als kind kon Esther Krabbenborg al gefascineerd kijken naar de pottenbakker op een ambachtsmarkt. Wat een beheersing van de klei, het moest toch geweldig zijn om zo te kunnen draaien en je eigen serviesgoed te kunnen maken. Pas op 45 jarige leeftijd vond ze de tijd om haar droom waar te maken. Ze nam draailes en toen bleek dat het geen bevlieging was, kocht ze zelf een draaischijf en een oven. Meters maken en met vallen, uithuilen en weer opstaan begon ze de klei, het glazuren en het stoken te begrijpen. En inderdaad, het eigen servies staat inmiddels in haar kast. Nog steeds volgt ze cursussen om nieuwe technieken te leren en alle geheimen van de klei te ontdekken. In haar eerste echte expositie laat Esther gedraaid gebruiksgoed zien maar ook gedraaide werken welke zijn vervormd en/ of met natuurlijke elementen zijn gecombineerd.

Meer informatie
De Lichtenvoorde is een zorginstelling voor mensen met een beperking en richt zich op jeugd- en jongerenzorg, volwassenezorg, ouderenzorg en werk en vrije tijd in Oost-Gelderland.


www.delichtenvoorde.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden