Boeken en platenbeurs in Antoniushove. Foto: PR
Boeken en platenbeurs in Antoniushove. Foto: PR

Zomermarkt, van vele markten thuis

Van boeken snuffelen tot losgaan met de heupjes

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE- Enkele regeldruppels vielen de zaterdagmiddagbezoekers van de zomermarkt op het hoofd terwijl ze rustig door de straten slenterden om de veelheid aan uitgestalde waren in de diverse kraampjes te bekijken. Sieraden, kleding, snoep, schoenen, snuisterijen en nog veel meer koopwaar werd er nieuw en tweedehands aangeboden. In de avond verscheen als toverslag bij heldere hemel de zon toen de mensen samenkwamen op de markt om naar muziek te luisteren. Het weer op zondag begon druilerig, maar dat weerhield de mensen er niet van om in grote getale naar het centrum van Lichtenvoorde te komen. Het drukke straatbeeld werd opgevrolijkt door straatartiesten en iedereen nam de tijd om lachend even bij te kletsen met de bekenden die ze tegenkwamen.

De Zomermarkt is meer dan kraampjes kijken en muziek luisteren. Er werden overdag op het podium op de markt en bij de kerk dansvoorstellingen gegeven die door de omstanders enthousiast gefotografeerd en gefilmd werden. In de Molendijk kon men tussen de hooibalen sfeervol overheerlijke hapjes eten bij het Food Truck Festival. Bij Restaurant De Leeuw was het als vanouds gezamenlijk de nieuwe maquettes bekijken van het Bloemencorso en waagde menigeen een gokje met het voorspellen wie dit jaar nu weer de grote winnaar zal worden. Ook trok de fototentoonstelling van het corso veel bekijks. De kleine wildebrassen konden hun hart ophalen bij de kermisattracties die met flitsende lichten en opzwepende muziek de nodige aandacht vroegen. Bij Café de Kletskop werden in een bruin hoekje plaatjes gedraaid door een vrolijke DJ voor de speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen Zomermarkt Radio.

Rijk gevuld weekend
Iedereen kon tijdens deze dagen aan zijn trekken komen. Zo kon men op zaterdag tweedehands spullen verkopen in een gehuurd kraampje, waarbij de aantallen kopers gedurende de dag schommelde volgens een van de kraamhouders. Op zondag snuffelden veel mensen tussen de boeken en platen die door de Vrienden van de Antoniushove in de Antoniushove te koop werden aangeboden. De snuffelaars namen zorgvuldig de tijd om te kijken of er iets lees- of luisterbaars voor hen tussen zat en gingen regelmatig tot aanschaf over.

Op beide avonden kon tot laat in de avond feest worden gevierd onder het genot van een biertje en swingende muziek. Menigeen greep deze kans aan om de heupen los te gooien, al is dat op de vroege zaterdagavond nog voorbehouden aan enkele durfallen die ook met weinig alcohol op de boel op stelten zetten. Jong, oud, rustgenieter en feestbeest: allemaal vonden ze iets van hun gading vinden tijdens dit rijk gevulde weekend in juli.

 

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>