ZSOM televisieprogramma van week 28

LICHTENVOORDE - Iedere week wordt een programma uitgezonden in de Antoniushove te Lichtenvoorde. Deze uitzending is op 21 juli en begint om 15.00 uuR.

Regiojournaal
Ook in worden de kijkers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

Marianum gala avond
Op 13 juni vond het jaarlijkse gala bal plaats van scholengemeenschap Marianum. De eindexamenleerlingen werden door een grootschalig publiek enthousiast met luid applaus ontvangen. De ZSOM maakt een filmimpressie van dit gebeuren.

ZSOM Regiojournaal
Ook in worden de kijkers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

Openluchtspel Baak
Op 2 juni heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'Hasse' in Baak. Het verhaal speelt zich af in de late middeleeuwen, zo rond 1475. Het is de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Op het Kampereiland woont Hasse bij vader Simon, een mandenvlechter, en moeder Marte. Ze is anders dan haar broertjes en zusjes. Ze is altijd buiten, vaak in het rietland, jaagt met pijl en boog op eenden en konijnen. Iedereen denkt dat zij een wisselkind is, een kind dat door de rietelfen is verwisseld. Vader en moeder vinden het tijd worden voor een huwelijk. Op een dag komen er veedrijvers voorbij. Hasse is niet veilig voor hen. Gelukkig voor haar komt er een man op een paard langs. Het is een huursoldaat, Jan van Schaffelaar. Hij redt Hasse, maar begaat tevens een misdaad. In Kampen wordt hij veroordeeld. Hasse gaat hem verbidden, aanbieden om met hem te trouwen, zodat de straf ontlopen wordt. Samen met Jan gaat ze een onzekere toekomst tegemoet ...Vandaag wordt het derde en laatste deel uitgezonden.


www.zsom.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>