Een schilderij uit de expositie Vitamine ZEE. Foto: Anneke van der Lende
Een schilderij uit de expositie Vitamine ZEE. Foto: Anneke van der Lende

Vitamine ZEE in de Koppelkerk

Algemeen

BREDEVOORT - Het zomerse weer vraagt om een zomerse expositie in de Koppelkerk. Van 15 juli tot en met 20 augustus exposeert de Utrechtse kunstenares Anneke van der Lende (1973) met 'Vitamine ZEE' in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. De expositie is vrij toegankelijk.

Anneke van der Lende houdt van de zee en het strand, het water, de weidsheid, de wind, de prachtige Hollandse wolkenluchten en de weerspiegelingen in het natte zand. De schoonheid en vrijheid die ze ervaart probeert ze, net als de impressionisten, zo direct mogelijk in olieverf vast te leggen op doek. Daarom schildert Van der Lende 'live' met een ezel op het strand. In het atelier werkt ze dit uit op grotere doeken.

Ook het spelende kind is een belangrijke inspiratiebron voor de kunstenares. "Misschien omdat ik mezelf erin herken?", verklaart Van der Lende. In de expositie 'Vitamine ZEE' zijn nieuwe zoute zee-impressies van de kunstenares te bewonderen.

De tentoonstelling is ingericht in de bovenzaal van de Koppelkerk, Koppelstraat 35 in Bredevoort en is te bezoeken tijdens de regulieren openingstijden van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant