Bakkerij Oude Wesselink in Lichtenvoorde. Foto: PR
Bakkerij Oude Wesselink in Lichtenvoorde. Foto: PR

Zestig jaar bakkerij Oude Wesselink

LICHTENVOORDE - Op de Varsseveldseweg staat al meer dan 60 jaar een bakkerij die al vanaf 1959 de naam Oude Wesselink draagt. Voordat Gerard en Bets Oude Wesselink-Jansen begonnen in de bakkerij hebben de heer en mevrouw Wolterink in de bakkerij gezeten, maar er is in tussentijd veel veranderd. Waar eerder het brood en gebak, voornamelijk brood, gebak was alleen voor de welgestelden, nog huis aan huis rondgebracht werd met de bakfiets en er nauwelijks of geen verkooppunt bij de bakkerijen aanwezig was, is het nu andersom.

De heer en mevrouw Wolterink zijn in 1959 met de bakkerij gestopt toen ze kinderen kregen en er een koper was voor de bakkerij. Die koper was bakker Gerard Oude Wesselink, die destijds de eerste bakker was die stopte met het rondbrengen van brood en als hoofdmoot de winkel aan de Varsseveldseweg exploiteerde. Destijds waren er 10.140 bakkerijen in Nederland waarvan er twaalf in Lichtenvoorde zaten, met ieder hun eigen bezorgstraten. Toen de supermarkt Elka, gelegen aan de Lievelderweg, rond 1966 als eerste begon met brood verkopen zijn een aantal bakkers afgevallen. De LOV heeft nog handtekeningen verzameld om de broodverkoop in de supermarkt tegen te gaan, maar er was geen houden aan.

Overname
Nadat alle diploma's in bezit waren hebben Hans en Thea Oude Wesselink, de zoon en schoondochter van Gerard en Bets Oude Wesselink, de zaak overgenomen. Zij hebben samen de zaak tot een bloeiend geheel gemaakt met een mooie winkel van deze tijd, waar Hugo en Nancy in 2002 verliefd op werden. In 2003 werden zij dan ook de trotse eigenaren van een ambachtelijke bakkerij met een mooie winkel. Inmiddels hebben zij niet stil gezeten en is er in veertien jaar tijd al veel gebeurd. Zo zijn de ovens en de winkel vernieuwd. Zeven jaar geleden is er een filiaal in Ruurlo bij gekocht en verbouwd.

Bakkerij Oude Wesselink is nog één van de 1819 bakkerijen die ons land telt, dit aantal daalt gemiddeld met 10% per 2 jaar. Met veel passie en aandacht zorgt het team van Bakkerij Oude Wesselink elke dag weer voor verse producten in de winkel.

Om te vieren dat Bakkerij Oude Wesselink al meer dan 60 jaar bestaat in Lichtenvoorde staan er dit jaar nog leuke acties op het programma. De eerste actie heeft men reeds enkele weken geleden bij deze krant mogen ontvangen en is nog deze week geldig.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>