Met gepaste kleding en hoofddeksels. Foto: PR
Met gepaste kleding en hoofddeksels. Foto: PR

Originele Rijkspolitie Porsches op de weg

LICHTENVOORDE - Zondag 9 juli reden er 35 originele Rijkspolitie Porsches in de provincie Gelderland rond, zij werden vergezeld door een origineel Wegenwacht voertuig van weleer.

Ook waren er een aantal bekende Nederlanders, BN'ers, aanwezig die de route hebben meegereden zoals Gijs van Lennep, voormalig Formule 1 Coureur en Le Mans winnaar, presentator en kok Rob Geus en de bekende voice-over en presentator Gaston Starreveld. Voor de toeschouwers bestond de mogelijkheid om de vloot te aanschouwen bij stops in Heteren en Lichtenvoorde. Op beide locaties waren de voertuigen opgesteld en was er voor zowel publiek als pers voldoende gelegenheid om de voertuigen te bewonderen.

Prachtig was het te zien hoe de chauffeurs van de auto's zich aangepast hadden. De een had een originele lange jas aan van de politie uit de tijd dat deze auto's op de weg te vinden waren en weer anderen hadden de moeite genomen om hun kleding geheel aan te passen aan hun Porsche. De originele 'pothelm' mocht natuurlijk ook niet ontbreken…

In Lichtenvoorde werd op het parkeerterrein van State of Art de 'pitsstop' van de Porsches gehouden. De opstelling van de wagens bij State of Art was niet toevallig, in de jaren '80 is een foto gemaakt van exact dezelfde opstelling die is gepubliceerd in het magazine Carros. Deze foto is gebruikt om de Rijkspolitiewagens precies op dezelfde manier te parkeren.

Naast al deze oude Porsches was ook de allernieuwste uitvoering te zien en de meningen liepen uiteen over welke nu mooier was, de oude of deze nieuwe prachtige bolide.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>