De picknick aan de Wagenmaker in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis
De picknick aan de Wagenmaker in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis

Pop-uppicknick in parken Oost Gelre

GROENLO- De uitnodiging komt vrijdag en zaterdag ineens online. Overal op social media duikt het bericht op over picknicken in Oost Gelre. Het blijkt een initiatief te zijn van Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde en BS22 uit Groenlo, die hiermee bewoners van Oost Gelre willen stimuleren om elkaar te leren kennen.

De uitnodiging
De mensen van Den Diek en BS22 nodigden alle inwoners van Oost Gelre uit om te gaan picknicken in het park. "Neem iedereen die je kent mee. Neem vooral iets mee om te eten, te drinken of om op te loungen (dekentje, handdoek, stoel). Neem een muziekinstrument mee om spontaan gezelligheid te brengen. Neem je goede zin mee. Waar zorgen wij voor? Wij zijn er, we nodigen je uit, we brengen ook wat lekkers mee en iedereen die we kennen. We hebben goed weer geregeld! En we willen iedereen die wij (en jij misschien) nog niet kent, leren kennen. We wonen immers bij elkaar in de buurt! We ontmoeten elkaar op verschillende locaties in Oost Gelre om ongeveer 15:00 uur en gaan door zolang we willen. Deel dit bericht met iedereen die je kent en vraag je buren, doe boodschappen (of plunder je kelderkast, het hoeft niet veel te kosten), neem jezelf mee en wees jezelf. Denk vooral ook even aan die buurvrouw of buurman die je niet vaak buiten de deur ziet", aldus de uitnodiging die vanaf de Facebooksite van BS22 wordt gelanceerd.

Overal in Oost Gelre
De uitnodiging wordt massaal gedeeld en steeds meer picknicklocaties in Oost Gelre worden bekendgemaakt. In Groenlo kon je picknicken bij de Hippe Hebbedingen Fair, de muziekkoepel, de Kanonswal, het stadspark, het park bij de Wagenmaker en het park op de Hartreize. In Lichtenvoorde was men welkom in het Wentholtpark, in Vragender in het plantsoen, in Zwolle op het evenemententerrein 't Strootman en in Mariënvelde bij de BMV.

Hapjes, drankjes en muziek
De start was wat aarzelend, mensen fietsten en liepen wat rondjes maar uiteindelijk komt het gebeuren op gang. Bij het plantsoen aan de Wagenmaker in Groenlo zitten mensen gezellig op een oude sprei. Er zijn hapjes, drankjes en er klinkt muziek. Ook nieuwkomer Khaled uit Syrië schuift aan en vertelt over zijn broer die binnenkort gaat trouwen en hoe dat gaat, zo'n Syrische bruiloft. En dat is precies wat de mensen van Den Diek en BS22 voor ogen hadden: kennismaken met elkaar en mensen uitnodigen op een heel laagdrempelige manier. De aanwezigen bij de Wagenmaker zijn unaniem in hun mening: "Prachtig initiatief en absoluut voor herhaling vatbaar!"

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>