Riny en Ellie Cortenbach voor het eerst in de Achterhoek. Foto: Karin Stronks
Riny en Ellie Cortenbach voor het eerst in de Achterhoek. Foto: Karin Stronks

Op vakantie in de Achterhoek

Algemeen

'Hier heb je de rust nog'

Door Karin Stronks

LICHTENVOORDE - Veel Nederlanders gaan op vakantie, naar een exotische bestemming of naar een Europees land, naar een van de hoofdsteden of naar een mooi plekje in Nederland. Ook de Achterhoek trekt vakantiegangers. Waarom komen mensen naar het oosten van ons land? Waar zijn mensen naar op zoek? Wat doen ze zoal en hoe ontdekken ze leuke activiteiten en mooie plekjes? Achterhoek Nieuws bezoekt een minicamping en spreekt met twee echtparen die in de Achterhoek vakantie vieren. Beide stellen zijn het met elkaar eens: 'Hier heb je de rust nog'.

Minicamping De Kei ligt net buiten Lichtenvoorde, aan de Oude Aaltenseweg. Vrijwel alle plaatsen zijn bezet. Een groot aantal caravans, campers en tenten staan onbeheerd, niet alle campinggasten zijn thuis. Riny en Ellie Cortenbach zitten gemoedelijk voor de voortent een broodje knakworst te eten. Ze komen uit Meijel, een klein plaatsje tussen Venlo en Roermond in Limburg. Via Google hebben ze camping De Kei ontdekt. "Nee we zijn nog nooit in de Achterhoek geweest, niet eens bij de Zwarte Cross! Daar willen we nog wel een keer naartoe! We zijn op zaterdag 5 augustus aangekomen, de caravan en tent hebben we gehuurd. Makkelijk, nu hoeven we zelf niets op te bouwen", glimlacht Ellie.

De keuze van Riny en Ellie voor een minicamping is bewust gemaakt. Riny geeft aan: "De sfeer is gezelliger op een kleinere camping, lekker rustig ook. Fietsen, nee, daar zijn we niet zo van. We gaan morgen scooteren, hier in de buurt zit een scooterverhuurder. Donderdag bezoeken we de AaltenDagen, dat lijkt ons wel wat. Dan gaan we overigens wel op de fiets!" Ellie en Riny struinen google af om te zien wat er allemaal te doen is in de omgeving. Ellie: "Wat ons opvalt is dat de mensen hier zo vriendelijk zijn. Ook in de winkels, als je de weg vraagt helpen ze net zo netjes! We zijn alleen nog in Lichtenvoorde geweest, wat een mooie terrassen daar zeg! We hebben voetballen gekeken in het dorp." Riny heeft zijn gitaar bij zich, hij speelt graag muziek, in Limburg treedt hij regelmatig op. "Hier op de camping zal ik ook nog wel een stukje spelen", glimlacht hij.

Jenny en Wim van Dorresteijn zitten onder de luifel, ze lezen allebei. Het stel komt uit Soest. Ook zij hebben camping De Kei ontdekt via Google. Wim vertelt: "We hebben deze camping gevonden via de website 'kamperen op de boer'. De Achterhoek is een prachtige streek, we fietsen en wandelen graag en hebben inmiddels de Kerkenpaden ontdekt! Heel mooi aangelegd, deze paden zijn prima onderhouden." Jenny voegt toe: "Het is alleen jammer dat je niet echt door een dorpje komt. De paden voeren allemaal door het buitengebied. Maar erg mooi verder hoor, je komt hele fraaie plekjes tegen." Wim en Jenny zijn sportief, beide doen aan hardlopen en ze fietsen en wandelen graag. "Maar we lezen ook allebei als we een rustdag inlassen", aldus Wim.

Twee jaar geleden hebben Wim en Jenny door het lopen van het Pieterpad de Achterhoek ontdekt. Wim vertelt: "We hebben op verschillende locaties gekampeerd en vanuit campings de routes gelopen. We vonden het prachtig hier en wilden graag terugkomen. Vorig jaar hebben we in Groenlo gekampeerd, nu hebben we deze plek ontdekt. Het is hier lekker rustig! We merken dat in de Achterhoek, net zoals in heel Nederland trouwens, veel aandacht is voor het toerisme. De knooppunten zijn hier een goed voorbeeld van, ideaal gewoon!" Jenny voegt toe: "We koken ons eigen potje, we wandelen en fietsen veel, onderweg pakken we graag een terrasje om koffie of een biertje te drinken. Donderdag gaan we naar de AaltenDagen, we vermaken ons best. Het bevalt ons hier prima!"

Wim en Jenny van Dorresteijn op camping De Kei. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant