Een vijver op het prachtig aangelegde terrein van de familie Waenink. Foto: PR
Een vijver op het prachtig aangelegde terrein van de familie Waenink. Foto: PR

Boerenerfconcert in Zieuwent-Mariënvelde

ZIEUWENT/MARIËNVELDE - Op zondag 27 augustus is er een Boerenerfconcert in de open lucht, georganiseerd door Paaspop Klassiek. Ditmaal vindt het concert plaats bij de familie Waenink aan de Reindersweg 8 te Zieuwent- Mariënvelde, met een optreden van het trio Harp-Hoorn-Plus.

Harp-Hoorn-Plus bestaat uit het vaste duo harpiste Maaike Bosscher en hoornist Marcel Bergboer, altijd aangevuld met een gastartiest. Voor het Boerenerfconcert op zondag 27 augustus is het duo een samenwerking aangegaan met sopraan Karin Hertsenberg. De van origine Oldenzaalse zangeres was winnares van het programma Una Voce Particulare. Na haar overwinning nam haar carrière een enorme vlucht. Zij gaf concerten op de podia van grote concertenzalen in Nederland zoals in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam Eindhoven en tal van andere steden, en in het buitenland. Afgelopen januari gaf zij 31 concerten met het Wiener Strauss Orkest in veel theaters in Nederland en België. Haar repertoire omvat opera, operette en musical. Voor Karin Hertsenberg is de combinatie met harp en hoorn een nieuwe uitdaging.
Harpiste Maaike Bosscher studeerde aan het Conservatorium van Enschede, de Messiaen Accademie en de Hochschule für Musik in Detmold. Daarnaast studeerde ze jazzharp. Ze gaf veel concerten solo maar werkt ook met bekende dirigenten en orkesten. Samen musiceren met blazers en zangers heeft haar bijzondere voorkeur. Hoornist Marcel Bergboer die onder andere bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Luchtmacht Kapel, het Orkest van het Oosten en het Noord-Nederlands Orkest speelde, legt zich graag toe op niet alledaagse werken voor hoorn. De combinatie met harp en zang is een nieuwe uitdaging.

Harp-Hoorn-Plus brengt een gevarieerd programma met repertoire uit de Franse Romantiek, opera en operette.

Boerenerfconcerten vinden in principe in de buitenlucht plaats. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de hal van de nabijgelegen WOPA. Het concert op 27 augustus begint om 11.00 uur. Het is gratis toegankelijk. Een vrije gift wordt op prijs gesteld, zodat PaasPopKlassiek deze concerten kan blijven organiseren. Bezoekers krijgen koffie/thee aangeboden.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>