Melroy Bennink. Foto: PR
Melroy Bennink. Foto: PR

Dahleo op bezoek bij Melroy Bennink

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

´Lijkt me zo leuk dat de hele familie gaat zwaaien naar mij´

LICHTENVOORDE - Al van ver zijn de geluiden van een fietspomp hoorbaar. Onder een met een dekzeil afgezet carport staat een fanatieke jongeman de bandjes van een bolderkar van lucht te voorzien. Op de vraag of hier misschien een corsowagentje gebouwd gaat worden, knikt Melroy Bennink enthousiast ja.

Debutanten
De familie Bennink (vader Matthieu, moeder Michelle en hun zoon Melroy) zijn echte debutanten in het corsobouwen. Nog nooit hebben vader en moeder zelfs maar meegeholpen met een wagen. Melroy, die naar groep 4 gaat, heeft de meeste ervaring, want hij is al eens met zijn schoolklas bij Corsogroep Hooiland wezen helpen. Toen hij dan ook superenthousiast kwam melden dat hij heel graag een wagentje wilde bouwen voor het komende corso, wisten zijn ouders het direct: "Als hij zo gemotiveerd is, dan gaan wij hem helpen."

"Ik wil heel graag voor de eerste keer meedoen, dat vind ik zo spannend", verduidelijkt Melroy zijn motivatie. "Papa vindt het ook heel leuk om mee te doen en is dol op bouwen. Hij heeft zelf deze carport gebouwd én mijn bed", vertelt hij met een van trots glimmend gezicht.

Sammy de schildpad
De familie gaat Sammy de schildpad bouwen. De kop van de schildpad is gemaakt met een enorme ballon en heeft al meerdere lagen papier. Het schild is gezaagd en de poten eveneens. Het onderstel, de bolderkar, is via Marktplaats op de kop getikt. Alle onderdelen zijn dus voorradig voor een prachtige Sammy, de hoofdpersoon in verschillende animatiefilms.

Hulp
Matthieu en Michelle hebben al heel wat informatie verzameld over het bouwen van een wagen. Vandaag gaan ze ook de open middag van Corsogroep Hooiland bezoeken om rond te kijken én vragen te stellen. En natuurlijk kunnen ze terecht bij de Stichting Bloemencorso als ze ergens tegenaan lopen. Op de vraag of ze de enorme Sammy met z'n drieën van dahlia's gaan voorzien, antwoordt Michelle lachend: "Ik vermoed dat we wat hulp moeten gaan vragen".

Zwaaien
Melroy huppelt ondertussen blij rond tussen alle delen van zijn wagen. Hij verheugt zich enorm op de volgende weken en zeker op het corso. En wat hij van het Bloemencorso het allermooiste vindt? "Dat de hele familie naar mij gaat zwaaien als ik langskom met mijn corsowagentje."
Deze heerlijke CorsoKID verdient het echter dat alle publiek naar hem zwaait of voor hem klapt. Verras Melroy én alle andere CorsoKIDS door hen een hartverwarmend applaus te geven op 10 september.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant