Er wordt druk geoefend voor de zesde editie van Bultepop. Vlnr Jorrit Gebbink, Jan Hahné, Jurrian Tiggeloven en Willem te Kronnie.
Er wordt druk geoefend voor de zesde editie van Bultepop. Vlnr Jorrit Gebbink, Jan Hahné, Jurrian Tiggeloven en Willem te Kronnie.

Zesde editie Bultepop op 23 september

Algemeen

VRAGENDER - In de schuur van Michel en Leonie Groot Zevert wordt al sinds mei druk geoefend voor de zesde editie van Bultepop. Op zaterdag 23 september wordt het muzikale evenement gehouden bij Overkamp in Vragender.

Door Kyra Broshuis

Bultepop is een prachtige mogelijkheid om mensen, die normaliter alleen op hun eigen slaapkamer muziek maken, een podium te bieden. "Daarbij is het ook een goede manier om te stimuleren vooral door te gaan met muziek maken", zeggen Kasper Schilderink, Frank Hahné en Kim Molenveld. Zij organiseren, samen met Remco Wolterink, Willem te Kronnie en Sander Slütter het bekende Vragender muziekfestival. "Prachtig dat de familie Groot Zevert de oefenruimte weer beschikbaar stelt. We mogen de spullen altijd gewoon laten staan, zij zorgen voor koffie en thee en zijn ontzettend gastvrij. Alles is daar perfect geregeld, we zijn er superblij mee."

Verschillende muziekstijlen
Kim, zelf zangeres bij de band As-best, vertelt dat de bezoekers van Bultepop zo'n veertig nummers live kunnen beluisteren op 23 september. "Er zijn hele verschillende stijlen van muziek te horen die avond, variërend van rock tot rustige nummers. Het mooie is dat de deelnemers altijd openstaan voor iets nieuws. Iets heel anders spelen dan ze normaal doen, ook dat is typisch Bultepop." Frank, mede-eigenaar van L&C Soundgroup Service, stelt zijn geluidsapparatuur graag beschikbaar voor dit bijzondere open podium. "Wij hebben allemaal een connectie met muziek en willen de bevolking van Vragender stimuleren om muziek te maken. Tijdens Bultepop zijn er twee podia; een groot podium in de zaal en een klein podium in het café met akoestische muziek die ook de oudere bezoeker zal aanspreken. We hebben voor deze gelegenheid de hulp ingeroepen van Erik Kempka, een bekende en professionele geluidsman."

Zangworkshop
Via de actie Hart voor de Achterhoek van de Rabobank heeft de organisatie een bedrag ontvangen voor de inzet van een workshop. "Tijdens de laatste twee edities hebben we de muzikanten een workshop aan kunnen bieden van een specialist op het gebied van popmuziek. Voor de komende editie hebben we Maartje Waanders geboekt voor een zangworkshop", vertelt Kasper. "Het is mooi dat we dit voor Vragender kunnen doen. De reacties op onze jaarlijkse oproep zijn gelukkig altijd positief, super dat de muzikanten zich zo enthousiast inzetten."

De organisatie kiest er bewust voor om het evenement om de twee jaar te organiseren. "Zo blijft het interessant voor de deelnemers én hebben wij de mogelijkheid om iets extra's te bieden. Er gaat veel tijd en energie inzitten, vooral voor de muzikanten. Dit jaar is er ook een speciale groep van 50-plussers die hun muziek zal laten horen. Mooi dat ook zij meedoen. Bultepop is voor alle leeftijden, dat blijkt wel", aldus Frank.

Kaarten
De voorverkoop voor Bultepop gaat 1 september van start. "Kaarten zijn voor 7,50 euro te koop bij Overkamp in Vragender. Op 23 september kosten kaarten aan de deur 10 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.


www.bultepop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant