Dahleo op bezoek bij de Teeuws Kitz. Foto: PR
Dahleo op bezoek bij de Teeuws Kitz. Foto: PR Foto: Verona Westera

Dahleo op bezoek bij de Teeuws Kitz

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

'Ik hoop dat ik weer mee mag lopen met het corso'

LICHTENVOORDE - Het dahliaveld van Corsogroep Teeuws op de Stegge staat er prachtig bij. De sproei-installatie doet, terwijl het het zonnetje gretig schijnt, goed werk. Iets verder in de schoppe is het een drukte van belang. Tussen de houten balken, waar her en der het blauwe laslicht de omgeving verlicht, verrijst een gigantische corsowagen. Achter de wagen wordt wit papier ingesmeerd met plaksel. Tussen al die bedrijvigheid staat een prachtige kleine wagen, met bloemen en bijen, de wagen van de Teeuws Kitz.

Teeuws Kitz
Rens, Minke, Ipke, Carlijn, Siebe en Isa (de CorsoKIDS van Teeuws) zoeken even later een plekje in de kantine. Als ook Luc Wolterink (coördinator van de jeugdwagen) aan tafel schuift, vraagt Rens plagend waarom Luc er ook bij komt zitten en of hij alwéér pauze heeft. De nieuwbakken coördinator lacht hartelijk en direct is duidelijk dat hier serieus, maar vooral gezellig gebouwd wordt. Naast Siebe zit Isa, een leerling van de zomerschool die deze zomer door de gemeente werd georganiseerd. Isa spreekt nog niet zo heel goed Nederlands, maar papier plakken kan hij als de beste.

Ik ben er bijna bij
De wagen van de Teeuws Kitz draagt de naam: Ik ben er bijna bij. Op de wagen zie je een bij die een bloem gestolen heeft. Een politieagent rent achter de bij aan en probeert hem te vangen om de bloem terug te kunnen pakken. Het idee voor de wagen is gezamenlijk bedacht door de groep, het laswerk is door de bouwers van de grote wagen gedaan. Op de vraag of de Teeuws Kitz ook willen leren lassen, wordt wisselend gereageerd. De meiden twijfelen, maar Rens glundert. "Ik heb al eens gelast", vertelt hij. "Dat was tijdens de techniekdagen op het Marianum", vervolgt de groep 8-leerling. Heel graag wil hij dit jaar, of anders volgend jaar, ook (leren) lassen bij Teeuws.

Corsoweekend
In het corsoweekend krijgen de Kitz ondersteuning van meer kinderen die komen helpen plakken. Maar wie er op zondag mee mag gaan lopen met het corso, dat weten ze nog niet. Minke en Ipke mochten vorig jaar op het laatst toch meelopen. "Ik hoop dat ik weer mag", verzucht Ipke. Rens hoopt dat hij de wagen mag gaan trekken. Carlijn mocht vorig jaar het bordje dragen van de grote wagen: "Dat was ook heel leuk. Ik weet eigenlijk niet wat ik liever doe, met het bordje lopen of met de Kitz-wagen meelopen."

Toppers
Vandaag is het zestal wit papier aan het plakken. "Dat is om de wagen steviger te maken", weet Siebe. "En omdat je op wit papier de kleuren beter kunt verven", vult Ipke deskundig aan. Zelf denken ze dat hun wagen in de Keiklasse mee gaat doen. Eén ding weten ze zeker: ze vinden zichzelf de beste groep.
Zwijgend en met grote ogen rondkijkend heeft Isa alles aangehoord. Als iedereen uitgepraat is en weer aan het werk gaat bij de wagen huppelt hij blij naast Siebe, die een arm om hem heen slaat, terug naar het witte papier. Teeuws Kitz… jullie zijn zeker een goede groep, maar bovenal toppers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant