Wie wordt de nieuwe koning? Foto: PR
Wie wordt de nieuwe koning? Foto: PR

Wie wordt de nieuwe koning?

LICHTENVOORDE - De vogel is gemaakt, alleen de bloemen voor de versiering moeten vrijdagavond, net als op de corsowagens, nog worden aangebracht. Zaterdag wordt alles op het Swite terrein in gereedheid gebracht voor het vogelschieten.

Het podium, de afbakening van het terrein, de afspraken met leveranciers van geweren en koetsen en de vrijwilligers zonder wie het niet lukt, zijn geregeld. Kortom, Switbertus heeft er alles aan gedaan om het vogelschieten van maandag 11 september tot een mooi evenement te maken. Nu zijn de schutters aan zet.

Afgelopen maandag hebben zich al een flink aantal deelnemers ingeschreven in clubgebouw De Swite. Maandagmorgen 11 september om 7.00 uur is de volgende gelegenheid om in te schrijven bij Pillen, 't Zwaantje', voordat de prijsuitreiking van het corso begint. Als dat te vroeg is dan kan men gewoon na de prijsuitreiking naar het Swite terrein komen om zich alsnog in te schrijven of samen als groep in te schrijven. Voor de jeugd tussen 10 en 18 jaar is dit zelfs helemaal gratis.

Net als vorig jaar hoopt Switbertus weer op een gezellig feest. De corsowagens staan opgesteld met de prijsuitslag, er is muziek, wat te eten en te drinken en, daar mag men vanuit gaan, vrienden en bekenden. Voor de twee tientjes inschrijfgeld maken deelnemers kans op het koningschap van Lichtenvoorde en is men een jaar lid van een prachtige vereniging. Dat betekent natuurlijk toegang tot alle faciliteiten en activiteiten van de club en de voordelen van de kortingskaart voor leden, maar vooral lid zijn van een groep mensen die voor elkaar klaar staan.

Het was te zien bij de huldiging van jubilarissen tijdens de Patroonsdag, alsook bij de benoeming van het nieuwe erelid, Peter Elferink, tijdens de jaarvergadering: Leden van Schuttersgilde St. Switbertus vormen een hechte groep. Alle reden om op maandagmorgen naar het Swite terrein te komen en mee te schieten als volwassene of als jeugdschutter. Ook niet-schutters zijn welkom om de schutters aan te moedigen en een applaus te geven voor de nieuwe koning.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden