De deel van de organisatie van de Musicalfabriek Groenlo. Van links af: Lisette Klein Gunnewiek, Jessica Wopereis,Sjoukje Geelink, Marie-José ten Barge, Elly Berendsen,  Anne Wessels-Harbers en Esther van 't Hooft. foto: Kyra Broshuis
De deel van de organisatie van de Musicalfabriek Groenlo. Van links af: Lisette Klein Gunnewiek, Jessica Wopereis,Sjoukje Geelink, Marie-José ten Barge, Elly Berendsen, Anne Wessels-Harbers en Esther van 't Hooft. foto: Kyra Broshuis

Open avonden Musicalfabriek

Algemeen

GROENLO- Het gaat nu echt gebeuren, op donderdag 14 september én dinsdag 26 september zijn de open avonden voor de Musicalfabriek bij BS22 in Groenlo. Dit initiatief van Anne Wessels-Harbers en Jessica Wopereis is de afgelopen maanden zorgvuldig uitgewerkt en nu klaar om uitgerold te worden.

Door Kyra Broshuis

Harbers-Wessels, jaren actief geweest in de musicalwereld (opzetten kindertheater en acteren) en daarnaast werkzaam als communicatietrainer en actor in business en Wopereis, geen onbekende in de danswereld (hij heeft op meerdere nationale podia gestaan en beschikt over ruim 25 jaar ervaring als dansdocent en choreograaf), weten beiden hoe belangrijk het is om spelenderwijs jezelf te kunnen uiten door middel van muziek, dans of spel. Ze zijn van mening: "Vanuit dat inzicht zijn we aan de slag gegaan. We hebben de ideeën uitgewerkt en een bestuur opgericht. Er is absoluut vraag naar deze vorm van ontspanning."

Podium voor talent
Het is de bedoeling om kinderen in de leeftijd van 7 tot 17/18 jaar een podium te bieden voor het presenteren van hun talenten. "In één kalenderjaar willen we toe naar een echte musicaluitvoering. De kinderen en jongeren krijgen wekelijks les van professionele vakdocenten in drie disciplines: dans, zang en spel. Samen met het bestuur, het creatieve team en de vakdocenten Elly Berendsen, Kim Froeling, Marie-José ten Barge, Suzanne Douma, Melanie Ogretmenoglu-Lankveld, Lisette Klein Gunnewiek, Brenda Bénard, Esther van 't Hooft, Sjoukje Geelink, Eduard van de Wiel, Rob Houtkamp, Yolanda Tangelder, Lidy Hungerink, Jessica Wopereis, Anne Harbers-Wessels en Gerben Kruisselbrink is er een compleet team gevormd. Dit is met hulp van Joske Elsinghorst van BS22 tot stand gekomen.

Open avonden
Nederland staat absoluut open voor Achterhoeks talent, vertelt Harbers-Wessels. "Kijk maar eens naar Sifra Geessink, (musicalschool Londen) Laura Kaam (winnares Voice kids) en Keet (Janouk Kelderman, presentatrice Klokhuis). Talenten, begonnen in de Achterhoek, die we straks ook in De Mattelier mogen verwelkomen. Zij zullen laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ook in de toekomst zullen we bekende musicalartiesten blijven uitnodigen voor de nodige tips en tricks." De open avonden worden gehouden bij BS22, in Groenlo, onder leiding van onder andere Joske Elsinghorst, op donderdag 14 september en op dinsdag 26 september van 20:00 tot 21:30 uur. "Heb je nog vragen of wil je je zoon of dochter aanmelden? Mail dan naar info@musicalfabriekgroenlo.nl. De Musicalfabriek gaat starten bij minimaal 40 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 60 leerlingen. Wil je meedoen? Houd dan in elk geval de donderdag vrij.", zo luidt het advies.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant