Acteurs en begeleiders. Foto: PR
Acteurs en begeleiders. Foto: PR Foto: Verona Westera

Flinke opkomst Vertelfestival Zieuwent

Algemeen

ZIEUWENT - Waar in 2016 het aantal op 102 bleef steken, wisten dit jaar maar liefst 155 kinderen uit Oost Gelre de weg naar het Zieuwentse Vertelfestival te vinden. Een mooie opsteker voor de tientallen vrijwilligers die het gratis toegankelijke festival weer voor de zestiende keer mogelijk maakten. "Fantastisch dat we zo-veel kinderen en hun (groot-) ouders, ooms en/of tantes een geweldige middag hebben kunnen bezorgen", aldus Riekske Engelen namens de organisatie.

Op de zonovergoten zondagmiddag konden de bezoekertjes genieten een viertal voorstellingen op verrassende locaties. Muisstil keken de kinderen naar 'stomme' sketch van Peer Tof Theater in de weelderige beeldentuin van Hendriks, ze wezen een vader aan die wel even 'hulpkoe' kon zijn in de oude Boerenbond, moesten geblinddoekt hun zintuigen gebruiken om een woordpuzzel op te lossen. Zomaar een greep uit het programma dat volop variatie bood voor zowel onder- als bovenbouwers.
Na afloop was er gelegenheid om je lekker even uit te leven op de springkussens of je te laten schminken. Een mooi moment voor de volwassenen om onder het genot van een drankje nog even na te praten. De middag met het thema 'Beestachtig' werd afgesloten met een heuse politiehondendemonstratie, verzorgd door de afdeling Aalten-Groenlo van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant