Mart Hillen in actie. Foto: Karin Stronks
Mart Hillen in actie. Foto: Karin Stronks

Plakweekend officieel van start, corsokoorts loopt op

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

Mart Hillen plaatst eerste dahlia

Door Karin Stronks

LICHTENVOORDE – Het plakweekend is officieel geopend! Niemand minder dan de Lichtenvoordse gitaarvirtuoos Mart Hillen mocht de openingshandeling verrichten. Bij de jubilerende Groep Marneth plaatste Mart de allereerste dahlia van het plakweekend op de imposante wagen.

Rond de klok van zeven uur waren niet alleen wagenbouwers van Groep Marneth in groten getale aanwezig aan de Galileistraat 4A. Onder andere bestuursleden van de stichting Bloemencorso Lichtenvoorde en collega wagenbouwers maakten hun opwachting bij Groep Marneth, die dit jaar voor de 25ste keer een corsowagen bouwt, om de opening van het plakweekend bij te wonen. De sfeer was tintelend, het was goed te voelen dat de corsokoorts begint op te lopen…

Een klein podium stond klaar en Herman ter Haar, voorzitter van de stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, nam de microfoon in zijn hand. Hij kondigde aan dat Mart Hillen de eerste Lichtenvoordenaar is die het plakweekend mag openen. Herman ter Haar: "Mart haalde met zijn vertolking 'Thunderstruck' op zijn gitaar het 3FM programma van Giel Beelen, won de prestigieuze talentenshow 'Rabo on Stage' en werd zelfs door de jury uitgeroepen tot ambassadeur van de gitaar. We zijn erg trots dat hij hier is om het plakweekend officieel te openen." Mart Hillen vertelde dat hij geen moment heeft getwijfeld toen Herman ter Haar hem vroeg of hij de openingshandeling wilde verrichten.

Voordat de eerste dahlia op de imposante corsowagen van Groep Marneth werd geplakt speelde Mart Hillen een drietal nummers. De techniek Fingerpicking werd op indrukwekkende wijze toegepast, tegelijkertijd klonk drum, bas en melodie uit een akoestische gitaar. Mart speelde vol gevoel en passie, ging helemaal op in de muziek. 'Thunderstruck' klonk maar ook het gevoelige 'Wonderfull tonight'. Na het mini-optreden plaatste de gitarist de allereerste dahlia op de imposante wagen van Groep Marneth. Hiermee is het plakweekend officieel van start gegaan en kunnen de wagenbouwers aan de slag om de rest van de vier miljoen dahlia's op hun creaties te gaan bevestigen.

Als blijk van waardering kreeg Mart een bos dahlia's, een bierpakketje en Herman ter Haar, Mart Hillen en Nico Marneth, voorzitter van Groep Marneth, plopten een fles champagne open en toostten op een prachtig mooi bloemencorso. "Mart schrijft geschiedenis! Hij heeft als eerste Lichtenvoordenaar het plakweekend geopend! Zijn voorgangers waren Tante Rikie, Sandra Vanreys & Laura van Kaam, Hans Keuper, Peter Groot Kormelink en Rutger de Vries", aldus Herman ter Haar. Hij vervolgt: "Als dit optreden van Mart een voorproefje is van het bloemencorso van dit jaar dan kunnen we nog heel wat moois verwachten…"

Het publiek geniet van gitaarspel van Mart Hillen. Foto: Karin Stronks
Nico Marneth (links) en Mart Hillen bij de eerste dahlia. Foto: Karin Stronks
Mart Hillen (links) met Herman ter Haar op het podium. Foto: Karin Stronks
Een toost op het openingsmoment. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant