Zangpedagoge Ellen Pieterse werkt met veel energie samen met Classic WM diverse concertstukken door. Links Emile Engel en Evert-Jan de Groot. Foto: Ans ter Horst
Zangpedagoge Ellen Pieterse werkt met veel energie samen met Classic WM diverse concertstukken door. Links Emile Engel en Evert-Jan de Groot. Foto: Ans ter Horst

Boeiend operaconcert van Classic WM

WINTERSWIJK - Mozart en Mascagni, Verdi, Rossini en Bellini: het is dit keer allemaal opera wat de klok slaat tijdens het grote najaarsconcert van het regionaal gemengd koor Classic WM. Prachtige, grote koorwerken en aria's uit o.a. Die Entführung aus dem Serail, Cavalleria Rusticana, Il Trovatore en Nabucco, Mosè in Egitto en I Puritani zullen zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 november klinken in de Oude Calixtuskerk, Mattelierstraat 5 te Groenlo.

Door Ans ter Horst

Een accommodatie waarvoor de vereniging en dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde niet voor niets hebben gekozen, gezien de prachtige akoestiek en sfeer, die perfect past bij het programma van 'Viva l'Opera'. Ook biedt de multifunctionele ruimte diverse mogelijkheden wat toneelopbouw en opkomsten betreft. En daar gaat men dankbaar gebruik van maken, zodat het concert niet alleen mooi is om te horen, maar eveneens vanwege meer actie om naar te kijken. Hiervoor wordt samengewerkt met choreografe Marianne Veldkamp-Vieberink uit Aalten. Visuele en licht-en geluidseffecten komen uit de hoed van John te Dorsthorst (van A60 Recording Studio Didam) en André te Hennepe.
Van de vijf componisten worden bijv. de aria's Wenn der Freude Tränen fliessen, Ah! Si ben mio, van het Paaskoor (Mascagni), La vergini degli angeli en Il santo nome di Dio gezongen. Solisten zijn Henk van Duinen, Martin Hogenkamp, Marjon Westerdiep, Enneke Klomps, Gerard Oxener en Albert Dik. Sopraan Marijke ten Kate, die dit voorjaar afscheid nam, werkt toch nog solistisch mee: aria's uit Cosi fan Tutte en Mosè in Egitto. Verschillende solisten nemen zanglessen om nog beter voor de dag te komen.

De begeleiding wordt verzorgd door pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht op vleugel, terwijl zaterdagavond tevens bij enkele nummers organist Wim Ruessink uit Winterswijk meewerkt. Voor de zondag is Classic WM nog zoekend. Ook violist Papillon Boddeke uit Zutphen brengt een extra instrumentaal accent. Met elkaar wordt het publiek getrakteerd op bijna 30 zangnummers èn een intermezzo door Evert-Jan, nl. een bewerking door Liszt van Verdi's Trovatore.

Zangworkshop
Deze laatste zes weken worden alle zeilen bijgezet om geïnspireerde uitvoeringen te kunnen geven. Vorige week zondag hebben de leden speciaal een zangworkshop gevolgd, gegeven door de energieke zangpedagoge en vocaliste Ellen Pieterse uit Eefde. Er volgen tevens nog extra regierepetities met Marianne Veldkamp. Dirigent Engel constateert, dat het koor zich de afgelopen zeven jaren heeft ontwikkeld tot een behoorlijk hoog niveau. "Sociaal is Classic WM een fantastische groep om mee te werken. Er is een grote bereidheid om zich te verbreden en te verbeteren. Muzikaal zijn grote stappen gemaakt." De dirigent werkt al jaren èn graag met pianist Evert-Jan en zangpedagoge Ellen, voor wie hij veel waardering heeft.
Viva l'Opera! is op zaterdag 4 november om 20.00 uur en zondag 5 november om 14.30 uur. Toegangskaarten zijn voor 22.50 euro te koop via de VVV-kantoren van Winterswijk, Groenlo en Lichtenvoorde en via de website.


www.classicwm.nl

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>