De deelnemers aan de 'talkshow' bij corsotainment. Foto: Karin Stronks
De deelnemers aan de 'talkshow' bij corsotainment. Foto: Karin Stronks
Bloemencorso Lichtenvoorde

'Talkshow' met jonge creatievelingen op Corsotainment

LICHTENVOORDE – 'Innovatief en creatief', zo luidde het thema van het programma van Corsotainment, een bijeenkomst van genodigden van de gemeente Oost Gelre en van stichting Bloemencorso Lichtenvoorde bij Hotel Restaurant 't Zwaantje. Vijf jonge, creatieve mensen stelden zich voor en werden 'ondervraagd' door de Groenlose Eva Jinek, Ruth Oude Luttikhuis. Met een gezonde dosis humor presenteerden de jonge mensen zich aan het publiek.

Door Karin Stronks

Burgemeester Annette Bronsvoort en Herman ter Haar, voorzitter van de stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, openden de bijeenkomst met een welkomstwoord. Na de opmerking 'De jeugd heeft de toekomst' werd de microfoon overhandigd aan Ruth Oude Luttikhuis die enkele vragen stelde aan de gastvrouw en gastheer. De gasten kwamen hierdoor te weten dat de burgemeester een 'Heks op Bezemsteel' zou ontwerpen als corsowagen en dat Herman ter Haar het woord 'Gemeenschapszin' toekende aan het bloemencorso. Tevens uitte Ter Haar de wens om ooit een Corsomuseum te realiseren.

De vijf jonge mensen zaten aan tafel op het podium links en rechts waren grote schermen geplaatst zodat alle gasten de presentaties konden volgen. Bas Hommelink van installatiebedrijf Binx Smartility gaf uitleg over de bijzondere visie van het bedrijf, hij is van mening dat een onderneming goede prestaties kan leveren als échte integratie wordt toegepast in het traject van ontwerp, realisatie en onderhoud. Mart Hillen is actief op een heel ander gebied, hij is gitarist en heeft zich gespecialiseerd in het Fingerpicking, bij deze techniek zijn bas, drum en melodie tegelijk te horen. Mart haalde met zijn vertolking 'Thunderstruck' op zijn gitaar het 3FM programma van Giel Beelen, won de prestigieuze talentenshow 'Rabo on Stage'.

Als derde jonge creatieveling werd Rick Luttikhold voorgesteld, hij is projectmanager bij JQHightech en ontwierp voor Lichtenvoorde de Corsotuin die aan de Richterslaan wordt aangelegd. Zijn motto is: 'Concentreer op simpel, moeilijk is te makkelijk'. De enige dame in het illustere gezelschap was Natasja Scharenborg, kunstenares en interieurontwerpster. Ze streeft ernaar om de visie van bedrijven te vertalen naar een ruimtelijke beleving waarin functionaliteit een belangrijk speerpunt is. Daarnaast houdt zij zich bezig met 'Kunst op Straat'. Als laatste werd Jan Willem Kolkman voorgesteld, muzikant en creatief op gebied van ICT. Jan Willem verzorgde na het vraaggesprek een muzikale afsluiting die door hem en interactie is gearrangeerd.

De jonge creatievelingen, inclusief presentatrice Ruth, kregen een bos dahlia's en een presentje voor hun optreden bij Corsotainment. Na de boeiende 'talkshow' werden de gasten uitgenodigd voor een heerlijk buffet, rond de klok van haf twee begaf het gezelschap zich te voet naar de tribune voor het gemeentehuis om te genieten van het 88ste bloemencorso, ook dit jaar weer van een ongelofelijke kwaliteit waar honderden vrijwilligers zich voor hebben ingezet. Na het Bloemencorso was er een informeel samenzijn in het gemeentehuis met een hapje en drankje.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>