Treehouse van de Zieuwentseweg. Foto: Karin Stronks
Treehouse van de Zieuwentseweg. Foto: Karin Stronks
Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso groots en indrukwekkend

LICHTENVOORDE – De wagenbouwers van het Lichtenvoordse bloemencorso zijn er in geslaagd om ook de 88ste editie tot een indrukwekkend schouwspel te maken. De Corsokids toonden veel creativiteit, muziekkorpsen zorgden voor een prachtige omlijsting, de achttien grote wagens waren groots en indrukwekkend. En, na twee dagen regen en wind, was het zondagmiddag licht bewolkt en droog, ideale weersomstandigheden voor de optocht.

Door Karin Stronks

Voor het Bloemencorso uit kwamen twee schaars geklede dames al dansend op exotische muziek langs en een dansdemonstratie werd gepresenteerd. Het eerste kippenvelmomentje kreeg het publiek aan het begin van het corso te verwerken, Sint Switbertus verzocht officieel of burgemeester Annette Bronsvoort het defilé af wilde nemen waarna 'Half a boy en half a man' werd gespeeld en een groet volgde van de vendeliers.

Na een spontaan applaus maakten de Corsokids hun opwachting. Dat Lichtenvoorde voorzien is van jong talent bleek uit de kwaliteit van de kinderwagens en de originele creaties. Onder andere een cupcake, een motorbende, een wuivend prinsesje in haar kroon, de hond in de pot, een spooktrein met griezelige begeleiders, en de Zwarte Cross kwamen langs. De prachtige wagens van de Corsokids beloven alle goeds voor de toekomst van het bloemencorso.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door onder andere de drumband van St Caecilia, Dutch Pipes & Drums uit Tilburg en Advendo uit Sneek. Georgette Wekking en Frank Knippenborg praatten het programma aan elkaar en gaven uitleg over de deelnemers. Een stilte viel op de tribune toen de eerste grote wagen naderde, de tintelende verwachting van het publiek was voelbaar. De wagens waren indrukwekkend, groots. Er waren gewaagde creaties bij, hier en daar zijn zeer originele materialen gebruikt, de wagenbouwers hebben aan de hooggespannen verwachtingen ruimschoots voldaan.

Elk bouwwerk was tot in de puntjes verzorgd, rondom een aantal wagens werd een compleet theaterstuk opgevoerd. Alle wagens vertelden een verhaal. De corsowagens waren zeer verschillend, zowel qua thema als wat de uitvoering betreft. De toeschouwers kregen een fantastisch spektakel te zien. Enkele reacties waren: "Ik ben blij dat ik geen jurylid ben", "Het is elk jaar weer verrassend" en "De techniek gaat steeds verder." Maandagmorgen om 7.00 uur worden de prijzen verdeeld.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>