Uitslagen van de Blauwe Doffer

Algemeen

GROENLO/LICHTENVOORDE - Zaterdag 9 september werd een van de laatste natourvluchten vanuit Duffel in België vervlogen. Door dertien liefhebbers van de Blauwe Doffer werden 295 duiven ingekorfd er waren er 99 prijzen te verdienen.

De duiven werden gelost om 13.10 uur en de eerste prijsduif werd geklokt om 15.02.59 uur door M. Kl. Falckenborg. De laatste duif wordt om 15.45.28 uur geklokt door H. & M. van Haaften. Er waren wisselende weerscondities op de vlieglijn: perioden met zon, afgewisseld door regen(buien) en een temperatuur van rond de twintig graden. De westzuidwestenwind zorgde ervoor dat er redelijke snelheden konden worden behaald en de duiven goed naar huis kwamen.
De wedstrijd werd gedicteerd door M. Kl. Falckenborg met de eerste prijs en verder nog acht duiven bij de eerste tien. In totaal komt hij op 42 uit 58. Tweede is R. te Molder met een prachtige score van 9 uit 10. Derde B. Brockötter met 4 uit 7. Ook werden er verdienstelijke scores behaald door H. & M. van Haaften (7 uit 15), M. van Melis (12 uit 25) en L. Huurneman (10 uit 17).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant