ZSOM in Antoniushove

LICHTENVOORDE - Het tv-programma van de ZSOM wordt elke week op vrijdag om 15.00 uur uitgezonden in Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde. Op vrijdag 15 september ziet het programma er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.

Blaaskapel de Optimisten
Blaaskapel De Optimisten werd in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie. In de beginjaren werd er hoofdzakelijk Böhmische blaasmuziek in de stijl van Ernst Mosch ten gehore gebracht. Geïnspireerd door optredens van blaaskapellen uit Tsjechië zoals Moravanka en Mistrinanka begin jaren tachtig, begonnen de Optimisten met het spelen van origineel Tsjechische blaasmuziek. Sindsdien oogsten ze veel succes met alle optredens die jaarlijks verzorgd worden. Op 25 maart 2017 gaf blaaskapel De Optimisten uit Breedenbroek een muzikaal concert in De Hofnar te Aalten. Het gehele programma werd bij elkaar gepraat door Ben Donderwinkel. Het publiek genoot van zijn humor, maar ook van de muziek en zang van deze blaaskapel. Vandaag het derde deel van dit concert.

ZSOM Regiojournaal
Opnieuw nieuws en actualiteiten in de regio.

Op bezoek bij...
Na ruim veertig jaar als slager te hebben gewerkt in het westen van het land, zijn Dolf en Louise Bierhuizen in 2005 naar Borculo vertrokken om van de rust te genieten. Samen werden ze geïnspireerd om kunst te gaan maken, en inmiddels staat de tuin er vol mee. In 2008 zijn ze een cursus gaan volgen in de Gruitpoort in Doetinchem, met als resultaat dat ze samen prachtige sculpturen maken van natuurlijk hout en steen. De ZSOM ging op bezoek bij het echtpaar.

Op de website zijn verschillende reportages en natuurlijk het weekjournaal te bekijken.


www.zsom.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>