RKZVC overklast zaterdag-eersteklasser

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC heeft een ruime 4-0 overwinning behaald op zaterdag-eersteklasser FC Zutphen.

In een prima pot voetbal van Zieuwentse kant was het voetballend gezien de eerste helft nog enigszins in evenwicht. Beide ploegen zochten de aanval maar de betere kansen kreeg RKZVC. De eerste reeds in de 2e minuut na een perfecte pass van Michiel Krabbenborg achter de Zutphense verdediging maar Sjors Storkhorst kreeg de bal net niet goed genoeg onder controle. De beste Zutphense kans kwam in de elfde minuut maar de bal ging vanuit een schuine hoek voorlangs. Buiten die kans waren er voor rust nog twee Zutphense afstandsschoten recht op keeper Wesley Keegstra. RKZVC speelde voor rust een aantal prima kansen uit maar de doelpunten voor rust vielen alle drie uit corners. In de twintigste minuut zette Jouke Knippenborg van rechts een korte corner op maat voor waarna Wouter Pillen bij de eerste paal de bal in de verre hoek kopte voor de 1-0. In de 34ste minuut werd een corner van rechts door Waldo Rhebergen door Bart te Focht hard tegen de onderkant van de paal gekopt waarna Wouter Pillen zijn tweede van de avond kon binnen schieten. In de 37ste minuut werd de 3-0, weer na een corner van Waldo Rhebergen, door Jens Schutten van tien meter afstand in het verre zijnet gekopt.

Kon FC Zutphen voor rust nog aardig tegenspel bieden, na rust was RKZVC heer en meester. Bijvoorbeeld: de eerste drie minuten na rust was de bal alleen in het bezit van RKZVC, waarbij FC Zutphen de bal slechts twee keer raakte (een vrije trap tegen en een ingooi voor RKZVC). De enige gevaarlijke situatie voor het Zieuwentse doel was in de allerlaatste seconde van de wedstrijd waarbij de bal net langs de paal ging. Goede kansen voor RKZVC waren er genoeg, voor bijvoorbeeld Sjors Storkhorst, Jens Schutten, Jouke Knippenborg, Mart Schutten, Joey Belterman en Jelle Knippenborg. Alleen in de 88ste minuut werd het doelnet gevonden nadat Toby Bokkers op links helemaal door kon lopen, legde hij de bal terug op Mart Schutten die van dichtbij rustig kon binnen schieten voor de 4-0 eindstand.

RKZVC speelde een goede wedstrijd in hoog tempo. Het enige wat miste was het benutten van de vele kansen uit spelsituaties. De eindstand was geenszins geflatteerd.
Zondag 17 september volgt de laatste bekerwedstrijd uit naar Bon Boys waarna een week later de competitie start.