Bart Klein Nienhuis in actie. Foto: PR
Bart Klein Nienhuis in actie. Foto: PR Foto: Verona Westera

Bart Klein Nienhuis vijfde in Klein Omloop veenkoloniën

Algemeen

LICHTENVOORDE - In de loodzware klassieker Kleine Omloop der Veenkoloniën, waar het weer altijd zorgt voor een slagveld, bleef Bart Klein Nienhuis alert voorin koersen. Regen en wind maakte het zwaar en koud.

Al snel was het veld uiteengeslagen en al op kilometer 20 waren de mannen met een groep van ongeveer vijftig renners weg. Daarachter was het groeperen en kijken de race uit te fietsen. Helaas voor veel jongens is dit niet gelukt. Op de finish zijn uiteindelijk rond de zeventig renners aangekomen. Bart was in vorm en deed mee voor de overwinning. Helaas voor hem werd hij op 400 meter voor de finish geblokt waardoor zijn kansen op het podium weg waren. Toch heeft hij de aansluiting gevonden, maar de finish kwam zestig meter te vroeg voor het podium. Een vijfde plek in een loodzware klassieker is een overwinning die ook telt. Doel in de klassiekers is top tien dus met een vijfde plek het seizoen zeer goed afgesloten. Dit ook met de wetenschap dat vorige week in Well, Limburg Bart nog netjes zevende werd en uitgeroepen was tot strijdlustigste renner. Bart rijdt in de klassiekers niet voor het clubteam van de Peddelaars uit Aalten maar voor de formatie Achterhoek 2000 welke een samenwerking is van de clubs uit Aalten, Eibergen (De Stofwolk), Doetinchem (de Zwaluwen) en Zutphen (ETP). Nu is het opmaken voor de cyclocrossseizoen met de start in Dordrecht en dan een week later de Super Prestige voor de junioren te Gieten.