Ludgerwandeling langs mooie plekjes in Vragender

De Biezenplas. Foto: PR
De Biezenplas. Foto: PR

VRAGENDER - Belangstellenden worden uitgenodigd voor de Ludgerwandeling op donderdagavond 21 september. Om 18.30 uur staat de koffie klaar in het parochiecentrum bij de kerk in Vragender.

Om 19.00 uur lopen de deelnemers naar korenmolen De Vier Winden. Daar wordt een rondleiding verzorgd en informatie gegeven over hoe het meel voor het dagelijks brood gemalen wordt. Daarna voert de wandeltocht door Vragender naar de ruïne van de voormalige St. Jacobskapel. Hier krijgen de wandelaars een korte uitleg over de geschiedenis van deze ruïne.

Vervolgens wordt in westelijke richting gelopen naar de Biezenplas. Dit is een voormalig zwembad dat in jaren '30 van de vorige eeuw is aangelegd in het kader van de werkvoorziening. Tegenwoordig is het een prachtige vijver omringd door houtwallen, waar zich ook de ijsvogel prima thuis voelt. De wandelroute voert terug langs de Weijenborgerbeek terug in de richting van de Vragender bult. Vandaar kan men genieten van een prachtig uitzicht op Vragender. De wandelroute gaat omhoog en voert langs een karakteristieke houtwal met kruipeiken die bijna nergens meer voorkomen.

Dan komen de lopers aan bij het kruisbeeld aan de Heelweg. Dit beeld is tijdens de onweersstorm van 12 juli 2010 volledig verwoest en is daarna weer helemaal hersteld. Hierna wandelt men terug naar de St. Antonius van Padua kerk en in het parochiecentrum staat nog een drankje en een hapje voor de wandelaars klaar. De wandeling is ruim 3 kilometer lang. Deelnemers zullen naar verwachting tegen 20.30 uur terug zijn bij de kerk in Vragender.

De eigen bijdrage voor deelname bedraagt evenals voorgaande jaren 5,00 euro per persoon. Opgeven kan voor 18 september per mail, dan wel telefonisch bij Hennie ter Bogt. Tel. 06-51299646, e-mail hterbogt@planet.nl

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>