Alzheimer Nederland op zoek naar collectanten

LICHTENVOORDE - Alzheimer Nederland is op zoek naar collectanten voor de landelijke collecteweek die wordt gehouden van 6 tot en met 11 november.

Alzheimer Nederland werkt al ruim 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten. Door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen. Met 52 regionale afdelingen en ruim 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk dekkend netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. Om die reden is de landelijke collecteweek van 6 tot en met 11 november heel belangrijk. De organisatie zoekt nog dringend een aantal organisatoren in Lichtenvoorde Noord.

Waarom collecteren?
Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als familie/partner/vrienden. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe, waardoor 1 op de 5 mensen door deze ziekte getroffen wordt. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uurtjes tijd kan men helpen door zich in te zetten als collectant in de collecteweek van 6 tot en met 11 november 2017. Op deze manier kan men helpen om Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

Wie wil collecteren kan zich opgeven bij Renate Buitenhuis, via e-mail: r.buitenhuis@alzheimer-Nederland.nl of telefonisch, tel: 06-57590363


www.alzheimer-nederland.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756721&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=elna.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=713,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>