Filmseizoen KBO start met 'Sully'

Algemeen

LICHTENVOORDE - De R is in de maand, en dat betekent bij de Krachtige Belangen Organisatie voor Senioren (KBO) al een paar jaar dat er op de laatste vrijdagmiddag van de maand een film gedraaid wordt in De Treffer, met koffie erbij, en na afloop een praatje maken en knus samen een drankje doen. Op vrijdag 29 september om 14.00 uur kan het allemaal weer. Dan opent het filmseizoen met een Amerikaanse biografische film uit 2016 gemaakt onder regie van Clint Eastwood.

De film handelt over gezagvoerder Chesley 'Sully' Sullenberger en zijn noodlanding met US Airways vlucht 1549 op de Hudson Bay in New York. De film is gebaseerd op het autobiografische boek 'Highest Duty. My search for what really matters' van Chesley Sullenberg en Jeffrey Zaslow. Op 15 januari 2009 vertrekt de airbus A 320 vanuit LaGuardia Airport met 165 passagiers aan boord. Kort na het opstijgen meldt Sullenberg aan de verkeersleiding dat hij een grote groep ganzen heeft geraakt waardoor de motoren uitvallen.
Wie nieuwsgierig is naar de afloop, is welkom in De Treffer. De entree is gratis.

Spaans voor beginners
'Voy a aprender a Español'. Misschien zijn er mensen die dit al vaker - maar dan in het Nederlands - gedachten hebben gehad: 'Ik ga Spaans leren'. En dat kan nu, in De Treffer. Al sinds heel lange tijd verzorgt docente Ank Maathuis op vrijdagmiddag Spaanse les. Maar de belangstelling voor deze tweede wereldtaal is groeiende. Veel Lichtenvoordenaren en mensen uit de omgeving vinden het leuk om op hun vakantiebestemming een klein babbeltje met de lokale bevolking te kunnen maken. Daarom hebben Ank en de commissie Educatie van KBO besloten dat het goed is om te starten met een nieuwe beginnersgroep die vanuit de basis de Spaanse taal onder de knie wil proberen te krijgen.De lessen vinden plaats op vrijdagmiddag in De Treffer.en zullen zo spoedig mogelijk van start gaan. Wie belangstelling heeft voor deze cursus, kan contact opnemen met Evy Veuger, tel. 371589. Zij kan u meer vertellen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant