Afbeelding

Erix verliest van VIOS Beltrum

Algemeen

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag in de streekderby tegen VIOS Beltrum een kleine maar uiteindelijk toch verdiende nederlaag geleden. 2-1. In de gehele wedstrijd waren de betere kansen voor de thuisploeg.

Erix begon nog goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een goede mogelijkheid in de derde minuut voor Jacco Ressing. Hij kon alleen op de VIOS-doelman afgaan echter werd Jacco zijn schot geblokt door diezelfde doelman. Twee minuten later, in de 5e minuut, had het ook zo maar 1-0 kunnen staan voor de thuisploeg nadat een harde kopbal net naast het Erix-doel verdween. Maar het was Erix dat in de twaalfde minuut op voorsprong kwam. Een pass door het centrum waarbij er veel effect aan de bal zat, werd door zowel de VIOS-doelman als de centrale verdediger van VIOS verkeerd beoordeeld zodat de bal langs de VIOS-doelman ging en Twan Spekschoor de bal eenvoudig in het lege doel kon werken. 0-1. Echter begon VIOS hierna steeds meer aan te dringen en in de 20ste minuut viel dan ook de gelijkmaker. Een hard schot vanaf de zestien meter verdween achter de kansloze Erix-doelman Tim Klein Tank. Erix liet zich niet van de wijs brengen en een minuut later, in de 21ste minuut, had Erix zomaar ook weer op voorsprong kunnen komen. Na een foute inspeelpass van de VIOS-doelman belandde de bal voor de voeten van Jacco Ressing echter zijn schot ging ruim naast het lege VIOS-doel. Al met al was de beginfase levendig met veel spannende momenten voor beide doelen. In de 23ste en 27ste minuut kreeg VIOS twee goede kopkansen die net niet in het Erix-doel verdwenen. Erix had moeite met de fysiek sterke VIOS-spits Jurgen Wiegerinck die balvast en kopsterk was in deze wedstrijd. VIOS trok in deze fase de wedstrijd wat meer naar zich toe en creëerde ook meer mogelijkheden. Ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg gingen beide ploegen rusten met 1-1.

Na rust kwam Erix goed weg nadat een voorzet van rechts door VIOS van dichtbij op de paal werd gekopt. Vlak daarna, in de 53ste minuut, had Erix ook zomaar weer op voorsprong kunnen komen. Een aanval die aan de rechterkant begon en waarbij via een combinatie op het middenveld de bal uiteindelijk belandde bij Jacco Ressing. Jacco legde vervolgens keurig af op Rick ten Have aan de linkerkant die echter in kansrijke positie de bal recht in de handen van de VIOS-doelman schoot. Niet veel later, in de 56e minuut, was het echter de thuisploeg die op voorsprong kwam. VIOS kreeg een corner en deze werd van dichtbij hard in het Erix-doel gekopt. 2-1.

Hierna kreeg VIOS enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. In de 58e minuut werd de bal door de rechtsbuiten van VIOS keurig teruggelegd op de zestien meter maar het schot belandde recht in de handen van Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 63ste minuut kreeg VIOS wederom een grote kans na een aanval over de rechterkant. De bal werd van dichtbij overgeschoten. In de 74ste minuut belandde een foutieve terugspeelbal van Wouter ten Have net naast het Erix-doel. Doordat VIOS verzuimde de wedstrijd te beslissen bleef Erix geloven in een goed resultaat en dit resulteerde in een mogelijkheid van de wederom ijverige Nick Berentsen. Hierbij werd te haastig op doel geschoten waarbij er ruimte lag om verder door te stomen. Erix zette hierna alles op alles en dit leidde tot kansjes in de 83ste minuut voor Rowan Weenink waarbij zijn schot op het allerlaatste moment nog werd geblokt door een VIOS-verdediger en in de 85ste minuut waarbij een inzet van de goed ingevallen Toon Klein Avink net naast het VIOS-doel verdween. Erix diende alert te zijn op de tegenstoten van VIOS waarbij ondanks de geboden ruimte niet door VIOS van werd geprofiteerd. In blessuretijd kon VIOS dan ook de wedstrijd definitief beslissen echter werd de bal vanuit vrijstaande positie door de VIOS-spits over geschoten. Vlak daarna floot de goed leidende scheidsrechter Simmelink uit Haaksbergen voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks de getoonde inzet van Erix-zijde was de nederlaag uiteindelijk toch wel verdiend omdat VIOS over de gehele wedstrijd de betere scoringskansen kreeg en het betere veldspeld had. Zondag 15 oktober speelt Erix thuis tegen promovendus SVBV. uit Barchem. Om niet verder af te zakken in de 4e klasse C dienen er dan drie punten gepakt te worden.