Geen overeenstemming in het college van b&w over de ver- c.q. ontharding van de Zompweg in Mariënvelde. Foto: Theo Huijskes
Geen overeenstemming in het college van b&w over de ver- c.q. ontharding van de Zompweg in Mariënvelde. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Mariënvelde wil asfaltering van de Zompweg

Algemeen

Verschil van mening in college van b&w over aanpak

Door Theo Huijskes

MARIËNVELDE - Daar waar de bevolking van Mariënvelde en in het bijzonder de aanwonende burgers, het liefst totale asfaltering van de Zompweg willen, heeft het college van b&w in meerderheid besloten om de weg grotendeels te ontharden en en er een zandweg, met twee betonstroken van te maken. Het besluit van burgemeester en wethouders houdt verband met de nasleep van het in 2016 behandelde gemeentelijke wegenbeleidsplan. Op 7 november zal de raadscommissievergadering zich over het voorstel uitspreken, waarna het voor de raadsvergadering van 21 november wordt geagendeerd.

Volgens het college is in 2009 is aan een gedeelte van de Zompweg onderhoud uitgevoerd. Daar zijn de bewoners/perceeleigenaren destijds met een brief over geïnformeerd. In de betreffende brief stond tevens dat het de bedoeling is om het resterende gedeelte gedurende een periode van drie tot vijf jaar te ontharden. Een en ander houdt in dat het asfalt eruit wordt gehaald en dat er een onverharde weg van wordt gemaakt. Vanwege de slechte toestand moest de weg met spoed worden aangepakt.

"Aan de weg is slechts één boerenbedrijf gevestigd. Daarnaast betreft het hier ook een weg zonder verbindingsfunctie", zo motiveert de wethouder het besluit. Tijdens gevoerde gesprekken met Mariënvelds Belang is duidelijk geworden dat een onverharde weg voor hen onbespreekbaar is. Daarom is er vervolgens gekeken naar een andere inrichting, namelijk het aanbrengen van twee betonstroken, zodat aan alle noodzakelijke eisen wordt voldaan. Echter uit brieven van de zijde van Mariënvelds Belang blijkt dat men ook daar op tegen is.

Wethouder Jos Hoenderboom kan zich niet verenigen met het voorstel, dat richting de gemeenteraad gaat. "Dat ik heb tegengestemd, heeft te maken met het feit dat ik mij niet kan verenigen met de wijze waarop het besluit er blijkbaar doorgedrukt wordt. Er wordt in mijn ogen geen of in ieder geval te weinig rekening gehouden met de mening van de Mariënveldse bevolking. Er is bij de burgerij geen sprake van draagvlak. Aan die zijde is men er namelijk niet van overtuigd dat een weg, die voor de ene helft verhard blijft en voor de andere helft onthard wordt, de juiste oplossing is."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant