Erix toont veerkracht na slechte start

Algemeen

LIEVELDE - Erix moest zondagmiddag aantreden tegen SVBV uit Barchem. Na een slechte eerste helft herstelde de Lieveldse ploeg zich en maakt er een 4-2 eindstand van.

Dit was een zes-puntenwedstrijd. In het begin van de wedstrijd was er maar één team die dit belang vertaalde in daden en dat was SVBV. Erix liep vanaf minuut 1 achter de feiten aan en grossierde in slordige passes en toonde daarbij een slappe instelling. In de achttiende minuut was het dan ook raak. De spits van SVBV kon binnen de 16-meter zonder enige tegenstand soleren en schoot de bal droog binnen. Kort daarna was het alweer raak: slecht uitverdedigen werd genadeloos afgestraft door SVBV door een schot vanaf de zestienmeter. 0-2. Erix miste in de eerste helft het heilige vuur om echt gevaarlijk te worden. In de 37ste minuut werd een foute inspeelpass van Wouter Erix nog bijna fataal. Gelukkig leidde dit niet tot nog een tegendoelpunt. Met een dik verdiende 2-0 achterstand met een gezapig Erix ging het publiek morrend richting de koffie.

Na een donderspeech van de trainer en enkele omzettingen waardoor Erix achterin één op één ging spelen begon de tweede helft. Vanuit het niets werd in de 47ste minuut een voorzet van Rick ten Have knap met een boog over de keeper door Nick Berentsen binnen gekopt; 1-2. Zes minuten later was het weer raak voor Erix. Een sublieme steekpass van Luuk Weenink werd via Nick Berentsen binnen gewerkt; 2-2. SVBV was op dat moment wat van slag en Erix maakte daar dankbaar gebruik van: in de 59ste minuut werd een strakke voorzet van de ingevallen Pieter ten Have wederom door Nick Berentsen binnengeschoten. 3-2. Net als tegen Mariënveld wederom een loepzuivere hattrick van Nick. SVBV gaf nog een keer alles en dat leidde tot enkele hachelijke momenten voor het Erix-doel. In de 66ste minuut omspeelde een aanvaller van SVBV knap Erix-doelman Tim Klein Tank, maar gelukkig stond Wouter ten Have op de lijn om de bal te keren. Een kwartier voor tijd kreeg SVBV nog een kans die door Tim Klein Tank gekeerd werd. In de tegenaanval werd na een goede aanname van Pieter ten Have de ingevallen Twan Spekschoor in stelling gebracht. Twan schoot zeer beheerst de 4-2 binnen. Na deze goal was was het verzet van SVBV definitief gebroken en werden ook niet meer gevaarlijk. Een uiterst belangrijke overwinning in dit zespuntenduel voor de mannen van trainer Bjorn Zweerink ondanks dat het seizoen net begonnen is.
Zondag 22 oktober neemt Erix het in Varsselder op tegen GWVV dat zondag Rekken met 8-1 afdroogde. Erix is gewaarschuwd.