Gruwelijk mooi. Foto: PR Boogie Woogie
Gruwelijk mooi. Foto: PR Boogie Woogie

Van gruwelijk eng tot gruwelijk mooi

Algemeen

LICHTENVOORDE - Wat kan het schoolleven op de Frans ten Boschschool toch variëren. Op woensdag 5 oktober ging de Kinderboekenweek van start met een 'spannende' opening bij de hoofdingang.

Bang Mannetje (meester Arno) is voor alles bang. In de Gouden Gids heeft Bang Mannetje gelezen dat de Toverboom kan helpen. De dag nadat hij gebeld heeft, gaat hij naar het Wilde Woeste Woud. In het woud komt hij een draak, een grote spin en zelfs een heks tegen tot hij bij een zwevend geraamte linksaf gaat en bij de Toverboom (meester Roel) aankomt. Hij vertelt de boom dat hij graag een Minder Bang Mannetje zou willen zijn. De boom knikt en zegt: 'Je bent vanaf nu zelfs een Best Wel Dapper Mannetje'. En dan durft hij zijn lievelingsbloemenbroek aan te trekken, wat alle kinderen en ouders natuurlijk hilarisch vinden. Alle juffen en meesters spelen een rol en dat gaat er bij de kinderen in als koek. Vervolgens gaat iedereen door een gruwelijk enge ingang naar binnen.

Alle kinderen mochten een lievelingsboek mee naar school nemen, voor de groepen 1 tot en met 4 was er een tekenwedstrijd, alle juffen en meesters gingen in een andere groep voorlezen en er was voor de groepen 5 tot en met 8 een voorleeswedstrijd. Tussendoor kwamen Milly en Hans van Boogie Woogie op school met het project Cultuur met Kwaliteit. In elke groep kwamen ze drie keer 45 minuten in de klas. Milly Klein verzorgde in de groepen 1 tot en met 3 bewegen op muziek (dans). Hans Roerdinkholder verzorgde in de andere groepen voor heel veel muzieklol met het samen muziek maken op onder andere Boomwhackers, PVC-instrumenten, trombones, trompetten, slagwerk met potten en pannen en een rap, een beatbox en digitale muziek. Op vrijdagochtend 13 oktober was de eindpresentatie voor de hele school. In de bomvolle hal genoten 180 leerlingen en wel zo'n 70 ouders van de optredens van alle groepen. Tot slot speelden alle kinderen samen de Schoolsong onder leiding van een bevlogen Hans Roerdinkholder. Na een gruwelijk mooi optreden kon de herfstvakantie beginnen.

Van gruwelijk eng tot gruwelijk mooi. Foto: PR Frans ten Boschschool

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant