Aad van Stijn, Eric Heutinck, Marcel Schepers en Elna-correspondente Barbara Pavenati. Foto: Renske Hummelink
Aad van Stijn, Eric Heutinck, Marcel Schepers en Elna-correspondente Barbara Pavenati. Foto: Renske Hummelink

Zieuwents duo TweeFM presenteert eerste elpee

Algemeen

ZIEUWENT - Over belangstelling mochten Eric Heutinck en Marcel Schepers, beter bekend als duo TweeFM, zeker niet klagen. Het was zaterdag 21 oktober afgeladen vol in Wims Muziekkelder bij de presentatie van de eerste elpee getiteld 'Lief zijn'. Het resultaat van twee jaar ´vaste verkering´ zoals Eric de samenwerking omschrijft.

Met Marcel op de mondharmonica, Eric op de gitaar en Aad van Stijn die regelmatig de percussie voor zijn rekening neemt, maakt TweeFM liedjes die uit het leven zijn gegrepen. De swingende, akoestische country en blues-nummers gaan onder andere over nare ziektes en in de war zijn maar ook over luchtigere onderwerpen zoals verliefd worden op de poetsvrouw.

Vriendschap
Twee jaar geleden kwamen Marcel en Eric met elkaar in contact. Eric was al een tijd bezig met muziek maken maar kon zijn draai nog niet echt vinden. Met Marcel had hij gelijk een klik en zo ontstond TweeFM. Sindsdien is er een hechte vriendschap ontstaan. Marcel: "Voor mij persoonlijk is TweeFM zoveel meer dan alleen muziek maken. Het is een uitlaatklep, plezier, vriendschap, ik kan hier intens van genieten. We hebben al vele uren gerepeteerd, opgetreden en bij elkaar in de auto gezeten. Dan praat je echt over van alles en nog wat en leer je elkaar goed kennen."

'Lief zijn'
TweeFM zingt al haar nummers in het dialect. Des te opvallender is het dat de titelsong 'Lief zijn' in het Nederlands is geschreven. Marcel legt uit: "In september 2016 kwamen we in contact met Elna-correspondente Barbara Pavenati. Zij bood aan een nummer voor ons te schrijven en dat werd 'Lief zijn', een groet waarmee we bij ons en bij Eric in de familie afscheid van elkaar nemen. Barbara komt van oorsprong uit Leiden, vandaar het Nederlands. In dit nummer waarin stapsgewijs het grote leed in de wereld wordt teruggebracht naar het kleine leed in het dorp, gaat het om de vraag: kunnen wij niet gewoon een beetje lief zijn voor elkaar? En dat is waar het in de kern bij TweeFM om draait, niet te moeilijk doen en gewoon lief zijn."
Dat het nummer eigenlijk helemaal niet des Achterhoeks is, vinden de heren daarom helemaal geen probleem. Eric haalt er zijn schouders erover op. "Ach ja, af en too mo'j gewoon ne keere naost de pot piss'n."

De elpee is te koop bij Wim's muziekkelder te Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna