Nine Vrijdag met het insectenhotel. Foto: PR
Nine Vrijdag met het insectenhotel. Foto: PR

600ste lid voor Vriendenclub Marke Vragender Veen

Algemeen

VRAGENDER - Zaterdag was er een natuurwerkdag in het Vragender Veen, georganiseerd door de Stichting Marke Vragender Veen, sinds 1956 een natuurbeschermingsorganisatie in de Achterhoek. De Vriendenclub van deze stichting, die dit jaar twintig jaar bestaat, heeft een nog steeds groeiende achterban. Het 600ste lid, Nine Vrijdag, werd zaterdag in het zonnetje gezet.

De Vriendenclub telt inmiddels meer dan 500 donateurs en ruim 90 juniorleden. Deze juniorclub is een geweldig succes. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de natuur en het veen in het bijzonder, hoopt men dat er een nieuwe generatie opgroeit, die zich wil inzetten voor het behoud van de natuur en het Vragender Veen in het bijzonder.
Het 600ste lid werd onlangs aangemeld. Dat is de vierjarige Nine Vrijdag. Tijdens de natuurwerkdag op 4 november werd zij in het zonnetje gezet en kreeg zij een insectenhotel en een wildbloemenmengsel voor thuis cadeau.

Zo is de natuurwerkdag al in de ochtend met een feest begonnen, maar werd er nadien des te harder gewerkt. Er liggen nu weer boomstammen klaar voor het knuppelpad rond de uitkijktoren. En er is weer veel snoei- en opruimwerk verricht, allemaal door vrienden en vrijwilligers van de stichting Marke Vragender Veen. De stichting is heel blij met alle helpende handen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant