Gengelen in Vragender. Foto: Willemien Kroezen
Gengelen in Vragender. Foto: Willemien Kroezen

Gengelen in Vragender weer zeer geslaagd

Algemeen

VRAGENDER - Ondanks de zeer slechte weersvoorspellingen werd de veertiende gengeltocht rond Vragender een succes.

Hoe vaak zullen de weersvoorspellingen en buienradar geraadpleegd zijn, de dagen voorafgaand aan de Gengeltocht in Vragender? De vooruitzichten waren zeer slecht en er was weinig hoop op veel 'gengelaars'.
Toch gingen de voorbereidingen gewoon door. Gelukkig was het zondag beduidend minder slecht dan voorspeld en zelfs liet de zon zich nog even zien in de namiddag. Alle reden voor toch nog circa 650 mensen om op pad te gaan.

Via een mooie route door het fraaie buitengebied van Vragender werd de eerste stop bereikt. Gelegen aan de veenrand staat de uitkijktoren welke door de stichting Marke Vragenderveen is geplaatst. Men kon de toren beklimmen en werd er door de aanwezige gidsen en bestuursleden enthousiast verteld over het werk van de Marke ten behoeve van het behoud van het Vragenderveen en andere natuurgebieden in en rond Vragender.

De route volgend kwam men bij de tweede stop, de familie Minkhorst bijgenaamd 'Benen Jan'. Hier stond de erwtensoep en koffie klaar, en dat zorgde voor een goede sfeer.

Vervolgens ging het naar de zorgboerderij Bergensteijn. Lyda en medewerkers lieten vol trots hun prachtige accommodatie zien en vertelden honderduit over de goede zorg voor de medemens. Voordat men vanaf hier verder ging werd men nog onthaald op de vrolijke muziek van de Steirische harmonica's van Harmonicagroep Onder de Linde uit Aalten en omstreken.
De tocht ging vervolgens verder naar het eindpunt molen De Vier Winden.

Aldaar stond de glühwein klaar en voor sommigen smaakte het naar meer. Na gezellig napraten over de wandeling ging men vervolgens weer naar huis. Meestal onder toevoeging: "Tot volgend jaor."
De organisatie wil iedereen bedanken voor inzet en medewerking in welke vorm dan ook om deze Gengeltocht te laten slagen.
Ook de Gengelorganisatie zegt met genoegen: "Tot ziens en tot volgend jaar op de tweede zondag van november wanneer de vijftiende tocht gehouden zal worden."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant