Longa '30 verzuimt periodetitel te pakken

Algemeen

LICHTENVOORDE - Als RKZVC punten zou verspelen bij Tubantia en Longa '30 zou winnen van BWO, dan zou de periodetitel voor de Lichtenvoordenaren zijn. Dat eerste gebeurde, maar Longa '30 ging helaas de boot in: 1-2 verlies van BWO.

De wedstrijd werd vooral in de eerste helft verloren. Longa '30 speelde onherkenbaar en mocht van geluk spreken dat de rust werd bereikt met een 0-1 achterstand. Nadat BWO in de 10e minuut door een kopbal van Timo Voss op voorsprong was gekomen, lieten de Hengeloërs twee grote kansen op de 0-2 liggen. Longa '30 stelde daar heel weinig tegenover, vlak voor rust was Simon Klein Goldewijk met een schot voor het eerst gevaarlijk namens Longa '30.

Na rust speelde Longa '30 wel vol voor de winst. Vlak na rust kreeg Freek Heinsbroek al een kans, maar hij raakte de bal niet lekker en zag zijn schot geblokt worden. Daarna kwam Mark Elferink door op links maar zijn voorzet werd net op tijd onderschept door de doelman van BWO. De wedstrijd leek daarna een beetje dood te bloeden, met slechts een paar kleine mogelijkheden aan beide kanten. Het duel ontbrandde een kwartier voor tijd alsnog, ingeleid door een schot op de lat van Freek Heinsbroek. Toen Thom Berendsen op aangeven van Heinsbroek in de 84e minuut de 1-1 knap binnen prikte leek het dan toch nog een mooie middag te worden. Al helemaal toen een speler van BWO in blessuretijd een handsbal maakte; waar iedereen aan Lichtenvoordse zijde wachtte op het fluitsignaal voor een penalty, wuifde de arbiter het voorval weg. Timo Voss maakte het allemaal nog erger door in een scherpe counter de 1-2 binnen te schieten.
Zo gaat de eerste periodetitel naar RKZVC. Longa '30 blijft op de tweede plaats staan, maar ziet het gat naar de derde plaats wel kleiner worden. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen vv Heino.