Erna en Reeny. Foto: Wilfried Adema
Erna en Reeny. Foto: Wilfried Adema Foto: Verona Westera

Buutavonden Lievelde weer van zeer hoog niveau

Algemeen

LIEVELDE - De Jonge Nölepeters uit Lievelde kunnen terugkijken op twee meer dan geslaagde en druk bezochte avonden. Het niveau lag dit jaar ook weer zeer hoog. Om 20.11 uur begon de avond met het betreden van de zaal onder leiding van Prins Cas de tweede, Adjudant Edwin en President Robbert met hun gevolg.

President Robbert opende de avonden met het welkom heten van alle genodigden en ging vervolgens verder met een wisseling van de wacht. Bastiaan te Poele is na twaalf jaar gestopt. President Robbert bedankte hem voor de getoonde inzet tijdens zijn periode bij De Jonge Nölepeters, en gaf aan dat hij er tijdens het Carnavalsbal van 2017 nog uitgebreider op terug zou komen. Sven Klein Avink werd welkom geheten als zijn vervanger.

President Robbert ging hierna verder met het vertellen van een aantal Lieveldse anekdotes uit de afgelopen periode. Het ging met name over geschreven en ongeschreven regels. Hij wist de lachers steeds weer op zijn hand te krijgen. Aan bod kwam onder andere een heuse Lieveldse Facebookrel. Op het sociale platform werd eind oktober digitaal geruzied over een akkefietje waarbij zelfs tipgeld werd uitgeloofd.

Na nog wat andere ludieke anekdotes was het tijd om de eerste Buut aan te kondigen. Het debuut van Koop Stroop uit Drenthe in het Nölershol. Hij wist vanaf het moment dat hij de zaal betrad direct de toon te zetten. Hij vertelde over het beroep van zijn vrouw als verloskundige en gaf toe zelf vroeger ook niet de knapste geweest te zijn. Het was zelfs zo erg dat zijn vader de nageboorte had aangegeven bij het Gemeentehuis. Hij vertelde ook een hekel te hebben aan Friezen. "Het kan dooien het kan vriezen, maar het beste bunt dooie….". Hij verliet aan het einde onder een luid applaus de zaal.

Hierna was het de beurt aan Jeroen Bekke oftewel Glossy Jossie, glazenwasser van professie. Jeroen gaf het Nölershol een inkijkje in het vak van Glazenwasser. Zo maakte hij ook bij enkele inwoners van Lievelde de ramen schoon. Hij vertelde over een voorval waar hij hoorde dat een man tegen zijn vrouw zei: "ik ga jou de gelukkigste vrouw op aarde maken", waarop de vrouw reageerde met: "Ik zal je wel gaan missen." In de kroeg zag hij ook iemand zitten die bij elke nieuw biertje op de pasfoto van zijn vrouw keek. "Waorumme doo-j dat?" vroeg Jos. Het antwoord: "Zo gauw as ik mien vrouw knap begin te vinden wet ik da'k genog e'had heb."

Na de pauze was het tijd voor een Lieveldse Buut. Erna Weenink en Reeny Klein Gunnewiek maakten hun debuut in de ton. Deze oud-dansmarietjes van DJN keken terug op hun tijd bij de vereniging en keken wat er allemaal veranderd was sinds hun vertrek een aantal jaar geleden. Diverse gebeurtenissen uit het dorp werden door de dames op fantastische wijze aan het Nölershol gebracht. Het oorverdovend applaus na afloop sprak voor zich en de dames kunnen terugkijken op een uiterst succesvol optreden.

Op de vrijdag was het slotakkoord voor Rien van Genugten uit Brabant. Rien vertelde over zijn vrouw Mien en bracht andere anekdotes uit zijn leven. Rien zette een goede afsluiter neer van een mooie eerste buutavond.

Op zaterdag kwam Mathilde Geerds in plaats van Rien. Een aantal jaar geleden was ze ook al in het Nölershol en ze is inmiddels ook bekend van Riesewijk & Co. Wederom een topact zoals DJN dat van haar gewend is. Na het laatste woord van President Robbert werd er nog gezellig nagepraat over de buuts onder de muzikale klanken van de Blaozepeters.

Koop Stroop. Foto: Wilfried Adema
Jeroen Bekkers. Foto: Wilfried Adema

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant