Dit jaar won dit ontwerp ‘Licht transport’ van corsogroep Teeuws. Foto: Bart Hulshof.
Dit jaar won dit ontwerp ‘Licht transport’ van corsogroep Teeuws. Foto: Bart Hulshof. Foto: Verona Westera

Jouw ontwerp huizenhoog door Lichtenvoorde?

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - "Loop jij rond met het perfecte ontwerp voor het corso 2018, ben je creatief en heb je de ambitie om jouw ontwerp huizenhoog door de straten van Lichtenvoorde te laten rijden? Pak dan de uitdaging op en dien je ontwerp in bij de werkgroep ontwerpers van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde." Dat is de oproep die Bloemencorso Lichtenvoorde doet.

Ieder jaar gaan corsogroepen op de tweede zondag van september de sportieve strijd met elkaar aan om een hoge klassering te halen in het corso. De corsogroepen zoeken daarvoor naar de beste ontwerpers. "Een goed ontwerp zorgt er namelijk voor dat de leden met veel plezier een schaalmodel of tekening vertalen in een huizenhoge corsowagen", aldus voorzitter Herman ter Haar.

Werkgroep ontwerpers
De kerntaak van de werkgroep ontwerpers is het nemen van initiatieven, in de breedste zin van het woord, om de kwaliteit van de ontwerpen binnen het Lichtenvoordse corso op het gewenste peil te houden. Herman ter Haar: "Om dit doel te bereiken willen zij dat de beste ontwerpers hun ontwerp aanbieden aan de Lichtenvoordse corsogroepen. De werkgroep wil ontwerpers koppelen aan corsogroepen en ziet het als haar taak om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Er is inmiddels een 'ontwerperspool' samengesteld."

Goede begeleiding
Uiteraard worden nieuwe ontwerpers niet aan hun lot overgelaten maar wordt er gezorgd voor goede begeleiding bij de zoektocht naar een passende corsogroep. "Zaken die daarbij een rol spelen zijn de ervaring en karaktereigenschappen van de ontwerper. Maar ook het ambitieniveau van de ontwerper en de corsogroep, de moeilijkheidsgraad van het ontwerp, de beschikbaarheid tijdens het bouwproces en de wensen van de corsogroep. Ook kan de werkgroep ontwerpers begeleiden bij het omzetten van het idee naar een maquette en bij het benaderen van een corsogroep", aldus Herman ter Haar. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar ontwerpers@bloemencorso.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant