Strijdlustig Erix pakt punt tegen Dinxperlo

Algemeen

LIEVELDE - Een strijdlustig Eric heeft een punt gepakt in de wedstrijd tegen Dinxperlo. De uitslag werd 2-2.

De mannen van Erix-trainer Björn Zweerink begonnen sterk aan de wedstrijd. Rowan Weenink kwam een aantal keren goed door op de rechterflank maar helaas ontbrak het aan een goede eindpass. Het spel golfde hierna wat op en neer met wat kleine kansjes voor beide ploegen. Na een half uur spelen was het dan eindelijk raak voor Erix. Na wederom een goede actie van Rowan Weenink op rechts kwam de bal goed voor bij de tweede paal waardoor Rick ten Have deze eenvoudig kon binnenwerken; 1-0. Dit was gezien het wedstrijdbeeld op dat moment een terechte voorsprong. Dinxperlo ging hierna wat offensiever spelen en komt steeds dichter in de buurt van Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 40ste minuut was het dan ook raak voor de gasten uit Dinxperlo na een goede actie vanaf de linkerkant waarbij de bal eenvoudig binnen getikt kon worden. 1-1. Op slag van rust, in de 45ste minuut, was het wederom raak voor Dinxperlo. Een vrije trap werd door Erix-doelman Tim Klein Tank niet goed verwerkt wat uiteindelijke leidde tot een eenvoudige intikker in het doel; 1-2. Een vervelend moment om op achterstand te komen. Gezien het spelbeeld en de mogelijkheden voor Erix was deze achterstand onnodig. Belangrijk dus om dit in de tweede helft recht te zetten.

Het spelbeeld in de tweede helft was dat beide ploegen goed voetbalden tot de 16 meter maar de eindpass en het juiste overzicht ontbrak telkens. Een schot van dichtbij op de lat had de genadeklap voor Erix kunnen zijn maar dit liep voor iedereen die Erix een warm hart toedraagt gelukkig anders. In de 70ste minuut was Luuk Weenink in de vijandelijke 16 meter goed op dreef. Een echte 'Luuk Weenink actie' was nodig om de bal in de goal te kunnen schieten. Tussen drie Dinxperlo verdedigers en op inzet werd de bal door Luuk veroverd en achter de Dinxperlo-doelman geschoten. 2-2. In de slotfase werden aan beide kanten de ruimtes groter door de toegeslagen vermoeidheid. In de 85ste minuut kreeg Erix via Rick ten Have de uitgelezen mogelijkheid om de drie punten in huis te houden. Na een goede pass in de diepte van Nick Berentsen kon Rick eenvoudig zijn directe tegenstander uitspelen en afronden op doel. Helaas iets te onrustig waardoor de bal hoog over het Dinxperlo-doel verdween. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Al met al een goede teamprestatie tegen het voetbaltechnische wat betere Dinxperlo. Nu is het zaak deze goede lijn door te zetten en aanstaande zondag drie punten te pakken bij het goedpresterende MEC.