Uitje voor het hele gezin. Foto: PR Wentholtpark
Uitje voor het hele gezin. Foto: PR Wentholtpark

Kerstevent in het Wentholtpark

LICHTENVOORDE - Het Wentholtpark staat op zondag 17 december in het teken van het jaarlijkse Kerstevent. Hoogtepunt bij dit sfeervolle evenement voor het hele gezin zijn een dynamische levende kerststal met gezinswandelroute van ongeveer 900 meter. De toegang is gratis.

De met kaarsen verlichte wandelroute voert langs midwinterhoorns, vuurkorven en zingende koren uiteindelijk naar de kerststal. Ook een 'herberg' is aanwezig waar bezoekers kunnen genieten van een drankje. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Voor hen zijn er marshmallows verkrijgbaar om te verwarmen bij één van de vele vuurkorven. Er zijn diverse activiteiten voor de jeugd. Alle kinderen krijgen een gratis sterretje die ze kunnen aansteken bij één van de vuurkorven.

Een unieke nieuwe beleving is het bekijken van een levende kerststal. Het is geen statisch geheel, maar dynamisch met continu improviserende acteurs van toneelvereniging Advendo Lichtenvoorde die het publiek meeneemt naar de gebeurtenissen in en rond de stal. Uiteraard zijn de bijbehorende dieren aanwezig.

Aangekomen in het park wordt men verwelkomd door de 'olde roope' van midwinterhoorns. Volgt de bezoeker daarna de honderden kaarsjes, dan wandelt men bij de galmen van de midwinterhoorns en langs het gevoelige gezang van het koor richting de kerststal. De toegang tot het park en de kerststal is gratis.

Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde, die in het openbare Wentholtpark ook de dierenweiden met vrijwilligers beheert. Met een klein budget en de medewerking van lokale en regionale verenigingen is dit een professioneel en sfeervol evenement en inmiddels voor velen een traditie. Het kerstevent wordt gehouden op zondag 17 december in het Wentholtpark in Lichtenvoorde van 15.00 tot 20.30 uur. De toegang en parkeren zijn gratis. Voor de levende kerststal kan men gebruik maken van de parkeerplaatsen bij de sporthal, de Koemstraat en Nieuwmarkt. De P-route kan worden gevolgd, P2 en P4 voert de bezoekers naar de Nieuwmarkt en het sportcomplex. Via het openbaar vervoer kan men kiezen voor buslijn 72, deze stopt in het Wentholtpark en rijdt van en naar NS station Groenlo-Lichtenvoorde (Lievelde) én van en naar NS station Varsseveld.


Facebook: Wentholtpark


 

Meer berichten