Muziek maken bij Switbertus

Algemeen

LICHTENVOORDE - In De Swite wordt door de muzikanten van St. Switbertus al weer druk gerepeteerd voor het Nieuwjaarsconcert dat wordt gehouden op zondag 14 januari. Het belooft een verrassend en afwisselend concert te worden waarin naast het muziekkorps ook de majorettes en zelfs een boogsporter het publiek zullen vermaken.

Muziek spreekt veel mensen aan, om naar te luisteren, om op te dansen, maar vooral om zelf te maken. Voor liefhebbers geeft het een geweldig goed gevoel als men samen met anderen een muziekstuk kan uitvoeren, zeker als dat ook nog voor een elk jaar weer goed gevulde zaal van De Swite is. Alle drukte, de bekende 'waan van de dag' die iedereen zo goed kent, verdwijnt voor een poosje helemaal naar de achtergrond als er samen met anderen muziek wordt gemaakt. Muziek kan, net als geuren, van het ene op het andere moment herinneringen aan mensen en momenten oproepen, veel sterker dan woorden of beelden dat doen. Daarnaast wordt steeds beter duidelijk hoe goed muziek maken voor de ontwikkeling van de hersenen en de motoriek van kinderen is. Het doet iets positiefs voor niet alleen hun culturele, maar ook hun verstandelijke en emotionele ontwikkeling.

Als brede muziekvereniging wil Switbertus graag zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om deze mooie hobby zelf te beoefenen. Switbertus stelt voor: "Als u al eerder muziek maakte en gestopt bent of als u zelf en/of uw kind(eren) graag een blaas- of slaginstrument willen leren bespelen, kom dan eens naar de repetitie op de maandagavond in clubgebouw 'De Swite'. Om te luisteren of om de flyer met meer informatie mee te nemen. Voor nadere info zie www.st-switbertus.nl"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant