Samenwerkende robots in één cel. Foto: PR
Samenwerkende robots in één cel. Foto: PR
advertorial

Goma zoekt specialisten op het gebied van robotica

HENGELO – Metaalbewerkingsbedrijf Goma in Hengelo (Gld.) is op zoek naar diverse specialisten, waaronder operators en programmeurs voor kant-, pons- en lasrobots. Goma biedt hiervoor een opleiding aan gecombineerd met een gecertificeerde opleiding op het gebied van robotprogrammering en robotbediening. Verder is de organisatie op zoek naar machinestellers én heeft het interessante vacatures openstaan voor jongeren die een bijverdienste zoeken, BBL-leerlingen en afstudeerders. Raadpleeg voor alle vacatures de website www.goma.nl.

Door Bernadet te Velthuis

Goma is een van de snelst groeiende bedrijven binnen Oost-Nederland, niet voor niets is het bedrijf genomineerd voor de Financieel Dagblad Gazelle Awards (zie 'Nominatie FD Gazelle Awards' onderaan dit artikel). Het metaalbewerkingsbedrijf heeft dan ook diverse vacatures openstaan. Maar de grootste vraag naar professionals ligt op het vlak van robotica, vanwege het toenemende gebruik van robots in de automatisering van het productieproces. Daar komt nog eens bij dat er in heel Nederland een nijpend tekort blijkt te zijn aan dergelijke vakmensen, vanwege het gebrek aan opleidingen hiervoor. Directeur van Goma, Foppe Atema: "Specialisten als robotprogrammeurs en -operators zijn lastig te vinden, omdat opleidingen en lesmateriaal hiervoor nog in ontwikkeling zijn. Gelukkig bestaat nu de mogelijkheid om via Fieldlab Industriële Robotica een gecertificeerde opleiding te volgen."
Het Smart Industry Fieldlab Industrial Robotics heeft als belangrijkste doel het opleiden van robotprogrammeurs. Het Fieldlab IR werkt samen met diverse onderwijsinstellingen en bedrijven binnen Gelderland en Overijssel om het gebrek aan programmeurs op te pakken. Zowel studenten (mbo en hbo) als medewerkers uit het bedrijfsleven kunnen worden opgeleid om op verschillende niveaus te werken met robots. Atema vervolgt: "Wij bieden dan ook een opleiding tot operator, programmeur of ingenieur aan via het Fieldlab IR. Op die manier willen we medewerkers de mogelijkheid bieden voor verdere specialisatie."

Werken bij Goma
Vanwege de komst van een nieuwe kantpers én pons-/lasercombinatie met robotaansturing begin 2018, is Goma hard op zoek naar robotprogrammeurs en/of – operators. Gestart wordt met een half jaar contract, waarna bij goed bewezen dienst een vast contract aangeboden wordt.
Ook voor de volgende vacatures zoekt de organisatie nog invulling: 'Machinesteller automaten', 'Leerling CNC pons/las operator', 'Afstudeeropdracht Smart Industry' en 'Junior medewerkers'. Iedereen die interesse heeft kan via de website www.goma.nl (onder het kopje 'vacatures') meer informatie vinden en online solliciteren.

Over Goma
Goma is (inter)nationaal toeleverancier van hoogwaardige plaatwerkproducten, zowel halffabricaten als complete producten, en produceert behuizingen en omkastingen voor diverse markten. Goma beschikt over plaatbewerkingsmachines, las- en puntlasrobots, een eigen poedercoatinstallatie en een montage- en assemblageafdeling.
Naast de bestaande 13.000 vierkante meter, wil het metaalbewerkingsbedrijf met nog eens 7.000 vierkante meter uitbreiden. De plannen, waarvoor een herziening van het bestemmingsplan nodig is, liggen op dit moment bij de gemeente Bronckhorst. Directeur Foppe Atema hoopt over een aantal maanden hier meer duidelijkheid over te hebben, zodat ook een verdere uitbreiding van het machinepark in werking kan worden gezet.

Nominatie FD Gazelle Awards
Goma is genomineerd voor de Financieel Dagblad Gazellen Awards, een jaarlijks terugkerende prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het Financieel Dagblad heeft per provincie bedrijven (onderverdeeld in klein, midden en groot) geselecteerd met de snelste omzetgroei, die allen meedingen naar de landelijke hoofdprijs. Onder de grote bedrijven in Oost-Nederland is Goma een van de genomineerden van 2017.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden